Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SAĞLIK ÇALIŞNLARI EKİM'DE ATAMA BEKLİYOR! BAKAN KOCA'DAN DOKTOR ATAMASI AÇIKLAMASI

Sağlık çalışanları Ekim 2019'da atamalarının yapılmasını istediklerini bugün sosyal medyada açtıkları hashtag ile duyurdu.

SAĞLIK ÇALIŞNLARI EKİM

Hatırlanacağı gibi Sağlık Bakanlığı 8 bin 876 tabip, 633 uzman tabip ve 67 yan dal uzman tabibi olmak üzere toplam 9 bin 576 boş kadro için personel ataması yapacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı doktor ataması kurası 11 Eylül 2019 Çarşamba günü yapılacağı da yine gelen haberler arasında yer aldı. Son günlerde arama motorlarında sıkça yer alan "sağlıkçıya atama ne zaman?"  sorusu  bugün sağlık çalışanlarının sosyal medyada sağlık çalışanlarına Ekim'de atama talebiyle gün yüzüne çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitterdan yaptığı açıklamada doktor atamaları hakkında bilgi verdi. Bakan Koca açıklamasında; 2019’da kura ile yaklaşık 25 bin stratejik personelin atamasını gerçekleştireceklerini açıkladıklarını hatırlattı. Bugün yayımlanan ilanla alımların 4’üncü dilimini gerçekleştireceklerini kaydeden Bakan Koca, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu kapsamda 8 bin 876 tabip, 633 uzman tabip ve 67 yan dal uzman tabibi olmak üzere toplam 9 bin 576 boş kadro için duyurularımızı yaptık. Kura ile yerleştirme işlemleri, 11 Eylül 2019 Çarşamba günü noter huzurunda gerçekleştirilecek. Dün yerleştirme sonuçları açıklanan 12 bin tabip dışı sözleşmeli sağlık personelimize ve bugün kura başvuruları başlayan 88. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlüsü tabiplerimize başarılar diliyorum. Bu yeni atamalarla daha da güçlenecek olan sağlık ordumuz ile vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz."

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA MÜLAKAT OLACAK MI?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından süreç ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımlarının nasıl yapılacağı ile ilgili soruya, "Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı Prof.Dr. Sefer Aycan resmi Twitter hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı haberini verdi. Aycan açıklamasında "Girişimlerimiz sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı belirtilmektedir" ifadelerini kullandı. Öte yandan ünlü sanatçı Haluk Levent'te Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca ile görüştüğünü belirterek, "Sayın Bakan KPSS nin geçerli olduğunu 'mülakat olmayacağını' bizzat söyledi" dedi.
 

 

ORTAÖĞRETİM MEZUNU HEMŞİRELER ATAMA BEKLİYOR

Anestezi mezunlarının yanı sıra hemşireler de Sağlık Bakanlığı için taleplerini belirtiyorlar. Adaylar lise mezunu hemşirelerin son derece mağdur edildiğini atanmak ümidi ile sağlık meslek liselerini tercih ettiklerini ancak atamalarının yapılmadığını ifade ettiler. Bu kapsamda lise mezunu 115 bin hemşire bulunuyor. Sayı bu kadar çok olduğundan dolayı Sağlık Bakanlığından mağdur edilmeyecek KPSS puanı ile normal şartlarda yılda 600 atama sayısının üzerine çıkılması talep ediliyor.

ANESTEZİ MEZUNLARININ TALEPLERİ

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığında son 1 yıldır ÖSYM KPSS merkezi atamaları gerçekleştirilmiyor. Bu kapsamda binlerce aday 2019 yılında Sağlık Bakanlığında atama bekliyor. Anestezi bölümü mezunları taleplerini belirttiler. Gelen yorumlara göre 2019 yılında 73 bin anestezi mezunu bulunurken bu sayının yıl sonunda 80 bini bulacağı öngörülüyor. Bununla beraber adaylar yıl içinde anestezi bölümünden hatırı sayılır bir sayıda atama yapılmasını talep ediyorlar.

TIBBİ SEKRETERLERİN TALEPLERİ

Lise mezunu hemşire ve anestezi mezunlarının yanı sıra tıbbi sekreterler de mağduriyet yaşadıklarını belirtiyorlar. Ön Lisans mezunu olan adaylara kadro verildiği ifade ediliyor. Adaylar tıbbi sekreter kadrosu için adaletli bir alım bekliyorlar. Adaylar yüksek puan aldıklarını ve Sağlık Bakanlığından atama beklediklerini ifade ettiler.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER