Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sağlık Bakanı Koca: Virüsün Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek

Koca, "Türkiye'de korona virüsü 1 saat sonra da görülebilir 1 gün sonra da. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemiyorum. İşin gerçekliği var" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca: Virüsün Türkiye

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’te korona virüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek ve şu an sadece şunu söyleyebiliriz; bu virüs tespit edilebilmiş değil” diye konuştu.

Bakan Koca, havalimanlarına termal kameralar yerleştirdiklerini belirterek, “Giderek bütün illerde bu uygulamaya geçilmiş oldu. ‘Termal kamera ne kadar gösterebilir?’ diyebilirsiniz ama bilimin geldiği noktada termal kamera böyle bir durumda yapılması gereken ilk eylemlerden biridir. Bizim başladığımız dönemde birçok ülke bunu uygulamaya başlamamıştı” dedi.

‘TOPLUMU ALIŞTIRMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM’

Virüsün tüm Avrupa’ya yayılmış olmasını değerlendiren Koca, “Bizim de Avrupa ile ilişkimiz çok yoğun. İran’la yoğun, sınırı kapatma ile bir noktaya kadar önemli ama ben Avrupa’dan aynı rahatlık içinde değilim. Çünkü Avrupa ile ilişkimiz yoğun bir ilişki. Bütün dünyada olmayan ülke kalmadı. ‘Bu salgın içimizde’ dediğimde farklı yorumlanmıştı. Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yükse ama virüs tespit edilebilmiş değil. Türkiye’de korona virüsü 1 saat sonra da görülebilir 1 gün sonra da. Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemiyorum. İşin gerçekliği var. Yurt dışına yoğun giden gelen insanımız var. Oradan enfeksiyonu almadığını kim söyleyebilir? O nedenle bizim bu dönemde ısrarla ifade etmiştim, “sorun küresel ama mücadelemiz ulusal.” Bulaşıcılığı önlememiz gerekiyor. Tedbirleri vatandaşımızla birlikte almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Geliştirdikleri tanı kitiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan, “90-120 dakika arasında tespiti yapan testi, yurt dışında da pek çok ülke istedi. Şu anda toplam görülen ülke sayısı 114. Ölüm oranı toplam yüzde 3 buçuklarda. Karantina için hızla 25 hastaneyi belirledik. Sonra bunun sayısını 101’e çıkardık. Bütün hastanelerde nasıl davranılmasına ilişkin bir algoritma geliştirildi” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER