Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sağlık ve Basın Mensuplarına Vefa Cumasında İşgal Güçleri Göstericilere Saldırdı

Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleri kapsamında bugün ?Sağlık Çalışanlarına ve Basın Mensuplarına Vefa Cuması´nda işgal güçleri yine Filistin halkına gerçek mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdı. Kaynak: Sağlık ve Basın Mensuplarına Vefa Cuması

Sağlık ve Basın Mensuplarına Vefa Cumasında İşgal Güçleri Göstericilere Saldırdı

24. 08. 2018 Cuma

ilistin Enformasyon Merkezi´nin hastane kaynaklarına dayanarak aldığı bilgiye göre işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralanan iki kişi hastaneye kaldırılırken, bazı göstericiler de atılan göz yaşartıcı bombalardan etkilendi.

Filistinliler işgal güçlerinin saldırı ve tehditlerine meydan okuyarak bugün ikindiden sonra faaliyetler için kurulan çadırlara gidip sınırdaki gösterilere katıldı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin 22´inci cumasını Sağlık Çalışanlarına ve Basın Mensuplarına Vefa sloganıyla başlatan Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Heyeti şehit yakınlarıyla yaralananlara çeşitli ödüller verdi.

30 Mart´ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinde şimdiye kadar 180 kişi şehit olurken, 18 binden fazla kişi de yaralandı.

Bakanlığın rakamlarına göre şehitlerden 27´si çocuk, 3´ü kadın, 3´ü sağlık çalışanı ve ikisi de gazeteci.

Diğer taraftan bu süre içinde 3600´ü çocuk ve 1750´si kadın olmak üzere 18300 kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumu ciddiyetini korurken, 69 kişinin de bazı organları kesildi.

Kaynak: FİEM (Filistin Enformasyon Merlkezi)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER