Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sadr’ın seçim boykotu kararı sonrası adayları da yarıştan çekiliyor

Irak'ta Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın ekim ayında yapılması planlanan seçimleri boykot kararı sonrası adaylarından bazıları seçim yarışından çekildiğini açıkladı.

Sadr’ın seçim boykotu kararı sonrası adayları da yarıştan çekiliyor

Sadr Hareketi mensubu Irak Parlamentosu Başkanı Birinci Yardımcısı Hasan el-Kaabi, Mukteda es-Sadr'ın aldığı boykot kararına uyarak, seçim yarışından çekildiğini duyurdu.

Kaabi'nin yanı sıra Sadr yanlısı adaylar Hakim Zamili, Gayib Umeyri, Hasan el-İdari, Ali Hüseyin Alvani ve kadın adaylardan Maha el-Duri de ekim ayında yapılması planlanan erken seçim adaylığından çekilme kararı aldı. Sadr'a bağlı adayların ve hükümetteki yetkililerin topluca çekilme kararı da bekleniyor.

Sağlık ve Elektrik bakanlıklarında üst düzey görevlerde bulunan isimlerin yanı sıra Başbakanlık Genel Sekreterliği koltuğunda oturan Hamid el-Gızzi'nin de Sadr'a bağlı olduğu biliniyor.

Şii lider Sadr, yaptığı basın açıklamasında, "Seçimlere katılmayacağımı ilan ediyorum. Mevcut ve gelecek hükümetten de elimi (desteğimi) çekiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede yaşananların "halkı ezdirme planı" olduğunu belirten Sadr, yöneticilerin yolsuzluk yaptığını ifade etmişti.

Sadr'a bağlı Sairun Koalisyonu, 329 sandalyeli Irak Parlamentosu’nda 54 milletvekiliyle birinci parti konumunda bulunuyor.

Irak hükümeti, 10 Ekim'de erken seçimlerin yapılacağını duyurmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER