Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SADR´DAN İRAN VE ABD´YE UYARI!

Irak´taki seçimlerde en çok oyu alan Sadr Hareketi´nin lideri Mukteda es-Sadr, ABD ve İran´ın Irak´ın içişlerine karışmasına izin vermeyeceklerini söyledi

SADR´DAN İRAN VE ABD´YE UYARI!

Irak´taki seçimlerde en çok oyu alan Sadr Hareketi´nin lideri Mukteda es-Sadr, ABD veİran´ın ülkesine herhangi bir müdahalede bulunmasını kabul etmeyeceklerini yineledi.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve İran´a Irak´a müdahale etmemeleri konusunda uyarıda bulunarak, buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

İran´ı "kendi çıkarlarından korkan ülke" olarak niteleyen Sadr, "İran´ın herhangi bir işine karışılmasını kabul etmediğimiz gibi Irak´ın iç işlerine de müdahale edilmemesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Irak´ta 2007 yılında ülkedeki ABD askerlerine savaş ilan edip her defasında sert açıklamalarda bulunan Sadr, ABD´yi yine "işgalci devlet" olarak tanımladı ve Washington yönetiminin müdahalelerine hiçbir suretle izin vermeyeceklerini belirtti.

Sadr´ın açıklamasının, ülkedeki bazı siyasi partiler ve tarafların ABD ve İran desteği olmadan ülkede hükümet kurulmasının mümkün olmadığı yönündeki iddialarından sonra gelmesi dikkati çekti.

ABD Başkanı Donald Trump´ın DEAŞ´la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, 12 Mayıs´taki genel seçimlerden bir gün sonra başkent Bağdat´a gelerek önce Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi´yle, ardından da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve diğer siyasi parti yetkilileriyle bir araya gelmişti.

McGurk´un ziyaretiyle eş zamanlı olarak, İran Devrim Muhafızları Ordusu´na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani´nin de seçimlerden sonra Bağdat´ta gelerek ülkesine yakın siyasi partilerle yeni hükümet için temaslarda bulunduğu iddia edilmişti.

 



Anahtar Kelimeler: SADR İRAN UYARI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER