Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SADAT reklamı Kılıçdaroğlu’nun yayınına nasıl girdi?

Kılıçdaroğlu’nun TV100’de Uğur Dündar’a konuk olduğu yayın sırasında ekranın altında SADAT reklamının çıkması tepkilere neden oldu

SADAT reklamı Kılıçdaroğlu’nun yayınına nasıl girdi?

serbestiyet.com’dan Onur Erkan’ın “konu ile ilgili” analizi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de Uğur Dündar’a konuk olduğu program sırasında ekranın altında SADAT’ın reklamı yayımlandı.

Geçen sene Mayıs ayında Kılıçdaroğlu, SADAT’ın önüne giderek “Türkiye paramiliter kurumlara, kuruluşlara teslim edilmeyecektir. Önünde bulunduğumuz SADAT, bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyorlardı” diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu sırada SADAT’ın reklamının yayımlanması sosyal medyada tepki gördü.

TV100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, SADAT’ın geçen ay kendileri de dahil bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda alt bant reklamları yolladığını ve bu alt bant reklamlarının “politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen” reklam servisinin “siyasi bilgi eksikliği” nedeniyle Kılıçdaroğlu yayınına yerleştirildiğini açıkladı.

Ancak SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi’nin, Değer’i de yalanlayan paylaşımları tartışmanın daha da alevlenmesine neden oldu.

“PR incelemesi yaptığımızda SADAT ile Kılıçdaroğlu’nun birlikteliğinin en iyi reytingi yaptığını gördük. Reklam departmanımız 1.500 TL’lik bir reklam vererek bu reytingi güzel bir PR çalışmasına döndürmüş” mesajını paylaşan Tanrıverdi, durumun Değer’in açıkladığı şekilde “tesadüf” olmadığını da şu mesajıyla duyurmuş oldu:

“Etkili reklam için Halk TV veya Tele1’i planlıyorduk. Hafta ortası CHP’den bir hanım kardeşimiz Kılıçdaroğlu’nun Dündar’la yapacağı programın Cumartesi yayınlanacağı bilgisini verince kanal planlamamızı değiştirmek zorunda kaldık.”

Medya Grup Başkanı “SADAT baskınını” eleştirmişti

TV100’ün dahil olduğu 3N Medya Grubu’nun başında iktidara yakınlığıyla bilinen Murat Kelkitlioğlu var.

Kelkitlioğlu, Kılıçdaroğlu’nun geçen seneki “SADAT baskını”na tepki göstermişti. TV100’ün internet sitesindeki yazısında şunları yazmıştı:

“Gelelim SADAT tartışmasına… Merkez Bankası’nın önüne gidilir anlarım. TÜİK’in önüne gidilir anlarım. Bu SADAT nereden çıktı?

Nasıl bir bilgi aldın veya geldi ki bunu yaptın? Bunu kamuoyuna açıklamak zorunda değil misiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki; ‘Biz onu oraya gönderen gücü biliyoruz.’ Eğer bir şey dönüyorsa bu milletin bunu bilmeye hakkı yok mu?”

Kılıçdaroğlu için “Man Kafa” manşeti

Kelkitlioğlu, bundan önceki görevi olan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne 2013’te TMSF’nin Akşam’a el koyması üzerine getirilmişti. Kelkitlioğlu’nun Akşam’ın başına geçtiğinde “Beni TMSF değil Başbakan görevlendirdi. Başbakanı destekleyen yayın yapacağız” dediği iddia edilmişti.

Kelkitlioğlu yönetimindeki Akşam Gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun 2017’deki Man Adası açıklaması sonrası “Man Kafa” manşeti atmıştı.

Uçağın eski müdavimi

Kelkitlioğlu, son dönemlerde davet alamasa da geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciler arasında en sık görülenlerden biriydi.

TV100’ün sahibi ise şarkıcı Ebru Yaşar’ın iş insanı eşi Necat Gülseven. Turizm sektöründe faaliyet gösteren Gülseven, 2014’te Show Radyo ve Radyo Viva’yı satın alarak medya sektörüne girdi. 2019’da Balıkesir’de yerel yayın yapan TV100’ü satın alarak kanalı ulusal yayına çıkarttı.

 

Devamı >>>

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER