Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Saadet Partisi'nden 'Kürt sorununda çözüm' açıklaması: Tüm partiler çok hassas davranmalı

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, siyasetin merkezine yerleşen Kürt sorununda çözüm tartışmalarına ilişkin 'Bu konuda tüm siyasi partiler çok hassas davranmalı' açıklaması yaptı.

Saadet Partisi

Siyasetin gündemine oturan ‘Kürt sorununda çözüm ve muhatap’ tartışmalarına ilişkin bir açıklama da Saadet Partisi’nden geldi. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kürt sorununa çözüm tartışmasıyla ilgili Meclis’in ve meşru siyasetin dışında bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır" açıklamasında bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununda çözüm olarak HDP’yi işaret etmesi ve diğer siyasi partilerden de buna yönelik gelen açıklamalara Saadet Partisi’nden de katılım geldi. SP lideri Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından "Kürt sorununda çözüm" tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çözüm arayışlarını değerlendiren Karamollaoğlu, "Meclis’in ve meşru siyasetin dışında bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır" ifadelerini kullandı. Tüm siyasi partilere ‘hassasiyet’ gösterilmesi çağrısında bulundu.
'ÇOK DAHA HASSAS OLUNMALI'

Karamollaoğlu sözlerin devamında şunları ekledi: "Ülkemizin diğer tüm problemlerinde olduğu gibi, bugün en ciddi siyasi problemimiz olan Kürt sorununda da çözümün adresi bellidir. Meclis’in ve meşru siyasetin dışında bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır ve bu konuda tüm siyasi partiler çok daha hassas davranmalıdır."

 

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz" şeklindeki açıklamasının ardından, İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, "HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin bu sözlerine bugün yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bu ülkede 83 milyon huzur içinde yaşasın istiyoruz. Onu düşmanlaştır, bunu düşmanlaştır, kamplaştır... Bu kadar dert varken bunların başka derdi mi yok? O kadar çocuk yatağa aç giriyor. Sen 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyorsun yurt sorununu çözemiyorsun. Şimdi kalkıp bana laf ediyorsun, istedikleri lafı etsinler. Yine söz veriyorum, bu ülkenin bütün sorunlarını dostlarımız ile birlikte çözeceğiz. Sorunlar ile boğuşan değil nefes alan bir Türkiye'ye ihtiyacımız var.”

 

Kaynak: artigercek.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER