Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Saadet Partisi’nden ittifak açıklaması

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan 6 siyasi parti üçüncü kez bir araya geldi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada görüşmelerin ittifaklarla ilgili olmadığı kaydedildi.

Saadet Partisi’nden ittifak açıklaması

Türkiye, 16 Nisan 2017 referandumuyla "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ni kabul etti.

Yeni sistem, 9 Temmuz 2018 tarihi itibariyle ülkede yürürlüğe girdi.

Ancak birçok muhalefet partisi, sisteme geçişle birlikte yasamanın, kanun yapma ve denetim yönünden işlevsizleştirildiği ve yürütmenin aşırı güçlü hale geldiğini savundu.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi yetkilileri, bu kapsamda ortak bir anlayış etrafında uzlaşmak için üçüncü kez bir araya geldi.

Parti yetkilileri, iddiaların aksine bu görüşmelerin ittifak görüşmeleri olmadığını, parlamenter sistem hedeflerini masaya yatırdıklarını vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya konuyla ilgili açıklama yaptı. Kaya, toplantıyı ülkenin parlamenter sistemine geçişi ve yeniden demokratik hukuk devleti kavramlarının eksiksiz uygulanmasına dair kanaati olan partilerin bir araya gelmesi olarak değerlendirdi.

Amaçlarının iktidar değişikliğinden önce bir sistem ortaya koymak olduğunu kaydeden Kaya, "Sistem belirlendikten sonra iktidar partisi ‘bende varım' derse onunla da oturup konuşulur. Dolayısıyla toplantımız iktidara karşı bir araya gelme değildir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair şikayetlerin arttığını ve demokratik parlamenter sisteme dönüş için yoğun talep olduğunu ifade eden Kaya, "Bir araya gelme halkın talebine bir cevaptır. 6 partinin uzlaşıyor ve bir araya geliyor olması değişikliğin mümkün olduğuna toplumun da inanmış olduğunu gösteriyor" ifadelerini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Saadet Partisi’ ittifak açıklaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER