Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Saadet Partisi´nden hükûmete tepki: İstanbul Sözleşmesi´yle aile kanununu ´dış güçler´ diye yakındıkları ülkeler belirliyor!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, son günlerin tartışmalı gündemi olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi´nden hükûmete tepki: İstanbul Sözleşmesi´yle aile kanununu ´dış güçler´ diye yakındıkları ülkeler belirliyor!

TBMM´de düzenlediği basın toplantısında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, sözleşmenin aile yapısını çökertmek için kaleme alınmış bir metin olduğunu ifade ederek, ?Bütün çevreleri; aileyi parçalayan, şiddete sebep olan, anneyi, babayı, çocuğu ayrı taraflar olarak gören bu sözleşme ve yasaya karşı birleşmeye çağırıyoruz.?dedi.

Mevcut iktidarın hiçbir tartışma ve fikir alışverişinde bulunmadan imzaladığı İstanbul Sözleşmesi´nin adeta aile yapısını çökertmek için kaleme alınmış bir metin olduğunu belirten Karaduman, ?Dünyada ilk olarak ve alelacele ülkemiz tarafından imzalandığı için İstanbul Sözleşmesi adını alan bu anlaşmaya dayanarak çıkarılan 6284 sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Şiddeti Önleme Kanunu´nda yıkımı detaylandırıyor. 6284 sayılı Aileyi Koruma ve Kadına Şiddeti Önleme Kanunu´nun 2. maddesinde, kanunun uygulanmasında İstanbul Sözleşmesi´nin esas alındığı belirtilmektedir. Dolayısıyla aile kanunumuz, İstanbul Sözleşmesi aracılığıyla dış güçler diye yakındıkları ülkeler tarafından belirlenmiş oluyor.? dedi.

Kaynak. Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER