Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SAADET PARTİSİ´NDE İSTİŞARE DÖNEMİ! SP LİDERİ TEMEL KARAMOLLAOĞLU´NUN BASIN NOTLARI

Karamollaoğlu "Kınayanların kınamasına aldırmadan hayra motor, şerre fren olma çabasını kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Popülist siyasete uymuyor diye hakikati söylemekten asla geri durmayacaktır." dedi.

SAADET PARTİSİ´NDE İSTİŞARE DÖNEMİ! SP LİDERİ TEMEL KARAMOLLAOĞLU´NUN BASIN NOTLARI

Hafta sonu gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinden sonra Saadet Partisi, geniş bir istişare süreci başlattı. Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından başlatılan istişare sürecinde parti teşkilatlarının yanı sıra geniş kesimlerin de görüşlerine başvurulacak.

HEYETLER İLLERE GİDECEK

Saadet Partisi tarafından başlatılan istişare sürecinde Genel İdare Kurulu üyeleri ile il başkanları ve il müfettişleri de bir bir dinlenecek. Parti, istişare sürecini Ankara´nın dışında illerde de gerçekleştirecek. İllere gönderilecek parti üst düzeyinden isimler, teşkilatlarla istişare edecek, vatandaşlarla bir araya gelerek görüşlerini alacak.

 

7 TEMMUZ´A KADAR SÜRECEK

Saadet Partisi tarafından başlatılan geniş katılımlı istişare süreci toplantılarda da ele alınacak. Genel İdare Kurulu Toplantısı, il başkanları toplantıları ile partinin üst düzey organlarında konular ele alınacak. Söz konusu istişare sürecinin 7 Temmuz gününe kadar devam edeceği kaydedildi. 7 Temmuz Cumartesi günü ise Ankara´da, il başkanları, il müfettişleri, kadın kolları ve gençlik kolları temsilcileri ile ilçe başkanları ve karargâh başkanlarının katılacağı ?Değerlendirme ve Hamle Toplantısı´ gerçekleştirilecek.

 

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU´NUN 28 HAZİRAN 2018 TARİHLİ BASIN NOTLARI

Önemli bir seçimi geride bıraktık. Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz, bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birinci tur oylamada Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı tebrik ediyorum. Ülkemizin hayrına yapılacak çalışmalarda üstün başarılar diliyorum. Yine hiçbir parti ayrımı yapmadan,  yeni dönemde parlamento da milletvekili olarak görev yapacak bütün arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. TBMM millet iradesinin yegâne tecelligahıdır. Milletvekillerinin bu ruh ve anlayışa uygun olarak milletin talep ve beklentilerinin sözcüsü olmalarını diliyorum. Temennimiz odur ki Türkiye bir an evvel normalleşir. Ayrıştırıcı ve ötekileştirici değil, kucaklayıcı ve bütünleyici bir yönetim anlayışı benimsenir. Bir kişiyi. Bir partiyi. Bir grubu değil 81 milyonun tamamını kucaklayan bir yaklaşım ortaya konur.

SAADET PARTİMİZİN SEÇİM SONUÇLARI

Saadet partisi olarak elde ettiğimiz seçim sonuçlarını titiz bir şekilde değerlendiriyoruz. Bu amaçla seçimin hemen ardından başkanlık divanımızı toplayarak ilk değerlendirmelerimizi yaptık. Önümüzdeki günlerde de hızlı bir şekilde İl Başkanlarımızı, İlçe Başkanlarımızı, Genel İdare Kurulumuzu ayrı ayrı toplayarak sonuçları bütün yönleriyle ele alacağız. Artılarımızı olduğu kadar eksilerimizi, doğrularımızı olduğu kadar eksiklerimizi dürüst ve samimi bir şekilde masaya yatıracağız. Kendi payımıza en doğru değerlendirmeleri yaparak, Milletimizle en hızlı ve en geniş şekilde kucaklaşmanın yollarını aramaya devam edeceğiz. Çünkü bizim için seçimler bir sonuç değil bir başlangıçtır.

TEŞKİLATLARA TEŞEKKÜR

Saadet Partisi teşkilatları ve Milli Görüş mensupları, manen ve maddeten bu seçim de gerçekten büyük bir azim ve gayret ortaya koymuştur. Her türlü imkânsızlığa ve engellemeye rağmen üstün bir çalışma sergilemiştir. Bu nedenle teşkilat mensuplarımızın her bir ferdine yürekten tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Ama bu seçimlerin hangi anormal şartlar altında yapıldığı gerçeği de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

- Seçimler OHAL uygulaması altında gerçekleştirildi.

- Ağır bir kamplaştırma ve kutuplaştırma siyaseti yürütüldü.

- İktidar her türlü devlet imkânını kullanırken, birçok yerde Saadet Partimizin bayrak asmasına bile izin verilmedi.

- Yasal hakkı olarak asılan bayrakları da belediye zabıtaları tarafından zorla indirildi.

- Partililerimiz saldırıya uğradı. Her türlü gerçekdışı, haksız iftira ve propagandaya maruz bırakıldı.

- Medya iktidar mensuplarına ekranlarını ve sayfalarını sınırsız bir şekilde açarken Saadet Partimiz yok sayılmaya çalışıldı.

Bütün bunlara rağmen böyle bir ortamda asaletini bozmadan, canla başla çalışan ve her seçim bölgesinde en büyük gayret ve fedakârlığı ortaya koyan bütün adaylarımızı ve parti mensuplarımızı bir kez daha tebrik ediyor, kutluyorum.

SAADET PARTİSİ İNANDIĞI DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEK?

Seçim sonuçları ne olursa olsun Saadet Partisi bu seçimlerdeki duruşuyla toplumun makul çoğunluğunun takdirini kazanmıştır. Yürüttüğü ilkeler siyaseti ile toplumda yaşanması muhtemel derin kırılma ve kutuplaşmaları engellemiştir. Bundan sonra da aynı duyarlılık ve hassasiyet ile inandığı doğruları korkusuzca söylemeye devam edecektir. Kınayanların kınamasına aldırmadan hayra motor, şerre fren olma çabasını kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Popülist siyasete uymuyor diye hakikati söylemekten asla geri durmayacaktır. Hep söylediğimiz gibi bizim derdimiz makam derdi değil, vatan derdidir.

SAADET´İN OYLARI CHP´YE Mİ YARADI?

Maalesef Saadet Partisi´ne yönelik kara propaganda seçimden sonra da devam ettirilmeye çalışılıyor. Efendim neymiş Saadet´in aldığı oylar CHP´ye yaramış. Bu tamamen gerçek dışı bir hezeyandır. Gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur. Peki, neden Saadet Partisi hedef alınmaya devam ediliyor. Neden Saadet Partisi ile uğraştıkları kadar hiçbir parti ile uğraşmıyorlar? Çünkü Saadet Partisi onların vicdan aynasıdır. Kalplerinde var olan pişmanlıklarına dokunmaktadır. Saadet sussa mesele kalmayacak zannediyorlar. Bunu bastırmanın çabası ile üzerimize geliyorlar.

Şairin dediği gibi;

´´ Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak?

Hâlbuki; Biz sussak tarih susmayacak?

Tarih sussa hakikat susmayacak?

Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak?

Hâlbuki; Bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar?

Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar?´´

YENİ DÖNEM İÇİN UYARILAR

Bir ülke 4 ana sütun üzerinde durur. Bunlar; Ekonomi, Eğitim, Ahlak, Adalet. Devlette esas olan ehliyet, siyasette esas olan ise ahlaktır. Ama maalesef bu unsurların tamamında ciddi anlamda tahribat söz konusudur. Bu yüzden bütün iyi niyetimizle ve samimiyetimizle yeni kurulacak hükümete ve parlamentoya şu çağrıları yapmayı milletimize ve tarihe karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz.

YENİ HÜKÜMETE 14 MADDELİK ÇAĞRI

  1. OHAL kaldırılmalıdır.

  2. Hukukun üstünlüğü mutlak surette tesis edilmelidir.

  3. Etkiden ve önyargıdan arındırılmış bir adalet mekanizması tesis edilmelidir.

  4. Temel hak ve özgürlükler teminat altına alınmalı, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü sağlanmalıdır.

  5. Ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslup kullanılmalıdır.

  6. Kuvvetler ayrımı prensibi kâmil manada hayata geçirilmelidir.

  7. Tüketimi değil üretimi esas alan bir ekonomik model benimsenmelidir

  8. Yolsuzluk ve israf ivedi bir şekilde engellenmelidir.

  1. Var olan kaynaklar şatafat ve gösterişe değil, üretime dayalı yatırımlara kullanılmalıdır.

  2. Çılgın projelere değil akıllı ve planlı yatırımlara öncelik verilmelidir.

  3. Devlet yönetiminde torpil ve iltimas değil, ehliyet ve liyakat esas olmalıdır.

  4. Şahsiyetli bir dış politika izlenmelidir.

  5. Uluslararası ilişkilerde çatışma, meydan okuma değil, müzakere esas alınmalıdır. Düşmanların değil, dostların sayısı arttıracak bölgesel birlikteliklere önem ve öncelik verilmelidir.

  6. İçeride ne kadar birlik olursak dışarıya karşı o kadar güçlü oluruz. İçeride birliğin inşasında da en önemli sorumluluk yöneticilere aittir. En hızlı şekilde milli birlik ve beraberlik süreci başlatılmalıdır. Kardeşlik yurdu bir Türkiye´nin inşası için herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirmelidir.

Saadet Partisi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hayırlı hizmetleri desteklemeye, bedeli ne olursa olsun ülkemizin aleyhine olan yaklaşımlara karşıda sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir.

Bu duygu ve temenni ile bir kez daha 24 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Allah ülkemizin milletimizin ve bütün insanlığın yardımcısı olsun.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER