Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ İSLAM 15 TEMMUZ İÇİN NE DEMİŞTİ?

"Hiç Ak Partili olmadım ama demokrasi ve hukuk düzeni adına sokağa çıkıyorum. Her vatandaşı sokağa çıkıp karşı koymaya davet ediyorum."

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ İSLAM 15 TEMMUZ İÇİN NE DEMİŞTİ?

02.11.2018 Cuma

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Nazır Cihangir İslam, 31 Ekim 2018 günü gecesi Mecliste partisi adına bir konuşma yapmıştı.

İslam, Ak Parti grubunda bulunan milletvekillerine yönelik olarak yaptığı konuşmada, Ak Parti´ye eleştirilerde bulunmuştu.

İslam, AK Partili milletvekillerini ve dolayısıyla Ak Parti yöneticilerini, halkın yapmakta olduğu eleştiri, sitem ve serzenişler adına uyarmaya çalışıyordu. Bu uyarılarda en öne çıkan vurgu ise, ?aciz bir kul´a yönelik ortaya konan yanlışlar konu ediliyordu.

Bir vatandaş ve milletvekili olarak bir kişinin, var olan devleti, icraatın başında bulunan ?meşru´ hükümetin varlığını kabul ettikten sonra, yine meşruiyet içerisinde yapmış olduğu eleştirinin nesi suç sayılıyordu, onu anlamak işi biraz zorlaştırıyordu sonuçta?

***

Yönetim bazında takdir ve eleştiri, anayasal bir hak olarak hemen herkesin hakkı olduğu halde, bu halkın önemli bir kısmının oylarıyla seçilme suretiyle, halkı mecliste temsil sadedinde olan bir milletvekilinin, kendi görüşlerini, gördüklerini, bildiklerini, milletin bilmesi gerekli olan bilgileri dile getirdiği için bir vekilin, mecliste yaptığı konuşmadan dolayı hakkında soruşturma açılması doğru bir yaklaşım olmaması gerekir.

Milli Gazete´nin verdiği habere göre, Saadet Partisi Milletvekili Dr. Nazır Cihangir İslam hakkında Twitter paylaşımları ve Meclis´te yaptığı konuşma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme" iddialarıyla re´sen soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz Derneği üyesi bir grup da Dr.Nazır Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulundu

Ayrıca, Şehit yakını ve gazilerden oluşan 15 Temmuz Derneği üyesi bir grup, Çağlayan´daki İstanbul Adalet Sarayı´na gelerek eylem yaptıktan sonra Saadet Partisi MilletvekilDr. Nazır Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulundu.

Açılan bu soruşturma, eğer adı geçen vekilin mecliste yaptığı ve büyük oranda haklılık içeren konuşmalardan dolayı ise, doğruları söylemek ve hem de meclis çatısı altında yapılan konuşma ne diye ve neden suç olsun?

Bir de, sıradan bir vatandaşın da yapabileceği gibi, bir vekilin de, ayrıca daha vekil olmadan darbe ve darbeciler ile ilgili sözleri ne diye ve niçin suç teşkil etsin?

Eğer sorunlarla ilgili görüş belirtmek suç olacaksa, ne diye partiler kuruluyor, seçimlere gidiliyor, ne diye demokrasicilik yapılıyor?

Bu hak sadece, birkaç partiye ve şahısa mı ait, yoksa, hiçbir dünyevi kaygı taşımadan ve çıkar kaybına uğrama düşüncesine kapılmadan, anayasal olarak tüm vatandaşların mı olmalı, olmalıydı?

***

İslam 15 Temmuz için ne demişti?

İslam, o dönem için attığı Twittlerde şunları söylemişti:

"Hiç Ak Partili olmadım ama demokrasi ve hukuk düzeni adına sokağa çıkıyorum. Her vatandaşı sokağa çıkıp karşı koymaya davet ediyorum."

"Demokrasinin, meşru hükümetin yanındayız. Sandığa sandık, sokağa sokak, tokada tokat. Hukuk düzeninin, meşruiyetin ve demokrasinin yanındayız!"

? cihangir islam (@cihangirislam) 15 Temmuz 2016



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER