Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ CİHANGİR İSLAM: KUMARI YAYGINLAŞTIRIYORSUNUZ

Saadet Partisi´nin İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, torba yasa teklifinin şans oyunlarında dağıtılan ikramiye oranını yüzde 59´dan 83´e çıkarılması teklifi oylanırken söz aldı ve AKP sıralarına "Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın AK PARTİ Genel Başkanı

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ CİHANGİR İSLAM: KUMARI YAYGINLAŞTIRIYORSUNUZ

TBMM´de AKP´nin sunduğu yasa teklifi ile şans oyunlarında dağıtılan ikramiye oranı yüzde 59´dan 83´e çıkarıldı. Yasa AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.  Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, içeriği ile "kumarı geliştirme"ye imkan veren yasa teklifine karşı çıkararak Meclis kürsüsünden "AK PARTİ kumarı yaygınlaştırıyor" diyerek AKP vekillerine "İnsandaki, insan zihninin anlaşmadaki temeli olan mantıkla oynuyorsunuz, mantığın zeminiyle oynuyorsunuz, ahlakın zeminiyle oynuyorsunuz, bunu yapmayın" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam´ın TBMM tutanaklarına geçen ve AK Parti sıralarına dönerek yaptığı konuşma şu şekilde:

"Dün geçirdiğiniz yasayla değerli arkadaşlar, mahremiyeti yok ettiniz. Hani bir "selfie" vardı hatırladınız mı? Bir hanımefendinin yatak odasına girilmiş, aynaya da rujla bir mesaj yazılmış, internette günlerce dolaştı. Bu yasayla bundan sonra siz şunu garanti ettiniz: Hepinizin ve hepimizin yatak odasına gecenin herhangi bir saatinde, herhangi bir hâlimizde, koçbaşıyla kapımız kırılarak bu devletin memurları tarafından girilebilir, bu yetkiyi onlara verdiniz. Şimdi, hayal gücünüzü biraz çalıştırın ve bunu detaylarıyla bir tasavvur edin.

 

Detaylarıyla tasavvur edin, empati böyle bir şey. Ama derdiniz büyük, gerçekten büyük ve ben size yardımcı olmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın AK PARTİ Genel Başkanı ve siz AK PARTİ´liler şimdi kumarı geliştirmek üzerine bir yasa çıkarıyorsunuz. Allah razı olsun, buradan Sayın Garo Paylan çıkıyor ve bizleri bir konuda uyarıyor, helal ve haram konusunda uyarıyor, bunun ahlaki olup olmadığı konusunda uyarıyor.

"AK PARTİ KUMARI YAYGINLAŞTIRIYOR BUNA KARŞI ÇIKANINIZ YOK"

Genelde şöyle bir baktığımda tepkileriniz iki çeşit, iki sınıfta toplanıyor. Bir, ya olguları inkâr ediyorsunuz ya da iyi ve kötü ayrımını reddediyorsunuz. Ve bu topluma, hepimize iki kötülük yapıyorsunuz. Bunlardan birincisi şu: İfadelerinizdeki doğruluk değeriyle oynuyorsunuz değerli arkadaşlar. Bakın, ben AK PARTİ kumarı yaygınlaştırıyor dediğimde buna karşı çıkanınız yok. Yani bilgisel doğruluk anlamında benim önermem sizin çıkartmaya çalıştığınız yasayla bire bir örtüşüyor.

E, buna kabul oyu vereceksiniz ama halkın karşısına çıkıp "Yok, o öyle değildi, yok, bu böyle değildi." diyerek insanların zihnini de bulandıracaksınız. Biraz düşünün istiyorum üzerinde, hepsi bu. Yani bizim anlaşmamızın temeli olan zihinlerimizdeki bilgisel doğruluk üzerindeki doğruluk ve yanlışlık üzerinde oynuyorsunuz.

 

Bir şey daha yapıyorsunuz arkadaşlar, ahlaki doğruluk üzerinde de oynuyorsunuz. Yani ben AK PARTİ kumarı yaygınlaştırıyor dediğimde bu ifadem olguyla örtüşüyor ama iş burada bitmiyor, geçmişte pozitivistleri eleştirirdik, derdik ki: Siz ifadelerdeki ahlaki doğruluğu yok ediyorsunuz ama gerçekten sizin tutumunuz onun da ötesine gidiyor çünkü pozitivistlerde -hakkını yemeyelim- sübjektif de olsa bir ahlaki anlayış veya bir ahlak duyumu psikolojik temelde de olsa var.

Çok değerli arkadaşlarım, ben sonuç olarak sizi şu konuda uyaracağım ve muhtemelen ondan sonra Meclis tatile girecek. İnsandaki, insan zihninin anlaşmadaki temeli olan mantıkla oynuyorsunuz, mantığın zeminiyle oynuyorsunuz, ahlakın zeminiyle oynuyorsunuz, bunu yapmayın. Bu toplumu, hatta kendi zihinlerinizi kaosa sürüklersiniz. Yapmayın, bunlardan vazgeçin ve gelin, iyiyle, kötüyle ilişkilerimizi, muhakememizi yok etmeyin. Şimdi tatile giriyoruz, benim tavsiyem şu: Dağlara gidin ve düşünün, niçin yaşadığınızı ve neye hizmet ettiğinizi düşünün."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER