Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı, Darende İlçesini Ziyaret Etti...

?AKSA GÖREVİNİ YAPMIYORSA HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ?

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Marasalı, Darende İlçesini Ziyaret Etti...

"Siyaset Üzerine Bir Değerlendirme

Osman Marasalı Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla, Saadet Partisi daha çok konuşulmaya başladı.

Milli Görüş Hareketinin Malatya´da en büyük hizmetkarlarından aziz insan merhum Talat Marasalı´nın oğlu Osman Marasalı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla mahalli seçim ikliminde bende varım dedi.

2002 genel seçimleriyle Türkiye siyasi hareketine iki parti daha eklendi. Ak Parti ve Saadet Partisi; bu yarışta Ak Parti ipi göğüsledi Saadet Partisi ise yarışta çok gerilerde kaldı. Saadet Partisi 2019 mahalli seçimlerine kadar bir türlü kendini toparlayamadı. Her seçim dönemi siyasi partilere görücüye çıkma ve halkla buluşma imkanı vermektedir. Böyle bir imkanın yaşanacağı iklimin içindeyiz. Partiler kendilerine maazaretler bulurlar. Bu yarışta orantısız imkanlarla seçime giriyoruz. Bu konuda muhalefet partileri daha çok bu argümanı kullanırlar.

Gerek Türkiye genelinde gerekse iller bazından ve gerekse Malatya özelinde halk; kendi değerlerine itibar eden hiç bir siyasi harekete ilgisiz kalmamıştır. Malatya´da şimdi güzel bir hizmet yarışı başlamıştır. Özellikle hem Ak Partinin adaylarının hem de Saadet Partisinin adaylarının dindar kimliği daha çok hizmeti öne çıkarmaktadır. Biz Müslüman olarak inanırız ki; "Rabbimiz (Dedi ki:) Ben, erkek olsun kadın olsun -ki hep birbirinizdensiniz- içinizden, çalışan hiçbir kimsenin yaptığını boşa çıkarmayacağım." ilahi emir her halde ve her dönemde tezahür etmektedir. Eğer bir şeyler iyiye gitmiyorsa biz dönüp kendimizi muhasebe etmeliyiz.

Mahalli seçimler muhalefet partilerinin kendilerini halka anlatmada büyük bir fırsat vermektedir. Muhalefet partileri, iktidar partisine göre imkan bakımından dez avantaj olarak seçime gitsede onlarında eğer doğru değerlendirirlerse iktidara nispeten avantajları var. Uzun iktidar döneminin getirdiği mental yorgunluk ve yıpranılmışlık dezavantajı gibi... Özelde Saadet Partisi kendi kimliğiyle halka giderse kendini daha rahat anlatabilir. Özellikle Saadet Partisi´nin üzerindeki "Millet İttifakı"nın kabusu 50 yıl bir geçmişi olan bir hareketin tüm birikimini gölgeliye biliyor. Genelde Saadet Partisi merkezi özelde Malatya teşkilatı bunu daha soğukkanlı düşüne bilmeli ve bir değerlendirmeye gitmelidir. 

Türkiye siyaseti küçük çıkarlar üzerine kurulmamalı daha büyük değerler ve ilkeler üzerine kurulmalıdır. Halkın siyasete güveni giderse makyavalizm kazanacaktır. Büyük bedeller ödemiş bu Müslüman halk ülkenin bir kaosa kurban gitmesini hak etmemiştir. Bunun vebali siyasilere aittir. Siyasiler bir değil kırk düşünmelidirler. Malatya mahalli seçimleri bağlamından siyasete bakışımızı da nisbeten kısaca anlatmaya çalıştık. Siyasetin gücü küçümsenemez ancak bir şartla; "değerlere bağlı ve ilkeli olmak" üzereyse bu siyaset anlamlıdır.

Haber Duruş"    /resimler/2019-2/22/1322567825486.jpg

Marasalı, Darende İlçesini Ziyaret Etti 21 Şubat 2019 Perşembe 16:43 13 Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Sinan Erarslan ve beraberindeki heyet Doğanşehir Erkenek´i ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Marasalı, sorun ve sıkıntıları dinledi, yerel seçimlerde destek istedi.

/resimler/2019-2/22/1331217991591.jpg ?AKSA GÖREVİNİ YAPMIYORSA HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ? Yerel yöneticilerin görevini yapmadıkları için elektrik dağıtım şirketi Aksa´nın şehri yönettiğini savunan Marasalı, ?Aksa görevini yapmıyorsa haddini bildireceğiz? dedi. Marasalı, ?Aksa denilen bir şirket var, fakat yerel yöneticiler yöneticilik yapamadığı için Aksa´dakiler şehri yönetiyor. Bununla ilgili geçmişte Büyükşehir Belediye Başkanları gördük ne yapıyordu; Motaş kendisinden para istediği zaman şehre zulmettiği zaman o da Motaş´a zulmediyordu. Biz de aynısını yapacağız. Eğer Aksa vatandaşa hizmet götürmeden burayı hala sağım sağım sığıyorsa o zaman bizde Aksa´ya haddini bildireceğiz. Diyeceğiz ki önce hizmetini yap. Devlet 5 senedir Aksaya burayı teslim etmiş. Aksa hala buranın trafosunu yapmamış. Trafosunu yapmadığı için en küçük bir kuş çarpmasında, en küçük bir yağmurda, çamurda elektrik kesintileri oluyor. Elektrik kesintileri ev aletlerine zarar veriyor. Bunun önüne geçmek lazım. Dolayısıyla onlar kendi hizmetlerini yapacak, biz de onlara destek olacağız. Eğer işlerini yapmazlarsa onlara bizde köstek olacağız. Kusura bakmasınlar ne kadar ekmek o kadar köfte.? dedi.

VUSLAT HABER 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER