Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Kravatlı ziraat mühendisleri çözemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin tarıma gereken önemi vermediğini belirterek kravatlı ziraat mühendislerinin Türkiye´nin ziraat meselesini çözemeyeceğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Kravatlı ziraat mühendisleri çözemez

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin tarıma gereken önemi vermediğini belirterek kravatlı ziraat mühendislerinin Türkiye´nin ziraat meselesini çözemeyeceğini söyledi.

 

Karamollaoğlu, şunları ifade etti: ?Çiftçiye verilmesi gereken desteği bile vermiyorlar. Bir adam bütün imkânlarını seferber edecek, ekecek biçecek, mazota para verecek, sonra bunu hasat dönemini satacak. Eğer para kazanmazsa çiftçiliğe devam etmez. Her tarım ürünü için ayrı politika oluşturulması gerekiyor. Niye topraklarımızın ekilmediğini bile düşünmüyorlar. Kravatlı ziraat mühendisleri Türkiye´nin ziraat meselesini çözemez. Ziraat mühendisi çiftçinin halinden anlayacak. Hükümete de bunu ulaştıracak.?

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın tarlada galoşla çektirdiği fotoğrafa tepki gösterdi: ?Ben size bir fotoğraf göstereceğim. Bakın, ben özellikle bu fotoğrafı AK Partili kardeşlerimin görmesini isterim. Neden biliyor musunuz? Basılan yer bir vatan toprağı. Çamur yok, buyurun bakın çamur yok burada, yağmur yağmıyor, herhangi bir şey yok. Ama çizmeden galoş ben hayatımda ilk kez duydum, çizmeden galoş.

 

Birinci soru, diyeceksiniz ki, ya Kılıçdaroğlu bula bula bunu mu buldun kardeşim, niye bunu buldun? Çok önemli bir şey, toprağa basıyorsunuz ayakkabım toz olmasın diye, elbisem toz olmasın diye. Niçin? Çok pahalı, pahalı yerden aldık toz olmasın. Toprak nedir? Toprak Ana deriz. Toprak nedir? Vatandır. Toprak nedir? Aşık Veysel´in sözüyle söyleyelim, benim dostum kimdi? ?Benim sadık yârim kara topraktır´ der Aşık Veysel.

 

Ve siz toprağa basıyorsunuz, galoştan çizmeler takıyorsunuz ayağınıza. Olmaz. Bu kibirdir işte, bunun adı kibirdir. Oysa toprağa, çimene yalınayak basmak isteriz. Toprağın bir özelliği daha var, toprak aynı zamanda temizliktir, suyun olmadığı yerde toprakla ibadet yapılır, toprakla teyemmüm edilir. Bütün bunlar toprağın ne kadar değerli olduğunu gösterir. O nedenle bu fotoğrafı da özellikle AK Partili kardeşlerimin görmesini istedim.

 

Siz eğer toprağa değer veriyorsanız, memlekete değer veriyorsanız, insana değer veriyorsanız, çiftçinin ayakkabısıyla gittiği bir yere bir ülkenin Cumhurbaşkanı pozisyonunda olan bir kişi çamuru yok, şuyu yok, buyu yok, neden o galoşu giyiyorsun, hangi gerekçeyle giyiyorsun diye sorulması lazım. Ben soruyorum siz de sorun, sizler de sorun. Siz vatandaşsınız birilerinin tebaası değil vatandaş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşısınız ve sizler Gazi Mustafa Kemal´in kurduğu, kulluktan yurttaşlığa geçen cumhuriyetin bireylerisiniz. Demokrasinin en önemli unsurlarısınız vatandaş olarak. Böyle bakmamız lazım.?

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER