Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

S-400´lerin korunmasında milli sistemler nasıl rol üstlenecek ?

Türkiye nihayet S-400 yüksek irtifa hava savunma sistemlerine önümüzdeki günlerde kavuşuyor. Türkiye S-400 bataryalarını nasıl koruyacak?

S-400´lerin korunmasında milli sistemler nasıl rol üstlenecek ?

Türkiye S-400 yüksek irtifa hava savunma sistemlerine önümüzdeki günlerde kavuşuyor. Bataryalar nereye yerleştirilecek kadar önemli olan bir diğer konu da "Savaş durumunda en öncelikli hedeflerden biri olacak S-400 bataryalarını Türkiye nasıl koruyacak?" sorusuydu.

Askeri Havacılık Araştırmacısı Hakan Kılıç hem bu soruya yanıt verdi hem de S-400´lerin korunmasında milli sistemlerin nasıl roller üstlenebileceği konusuna açıklık getirdi.

Gündeme geldiği ilk günden bu yana Türkiye, ABDNATO ve Rusya arasında en önemli sorunlarından biri haline gelmekle kalmayıp, son etapta ABD´nin ´yaptırımlara maruz kalırsınız´ tehdidine dahi neden olan S-400 Yüksek İrtifa Savunma Sistemleri nihayet ülkemize geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bizzat açıkladığı üzere bu ayın ilk 15 günlük diliminde teslim edilmesi beklenen S-400´ler öncelikle Ankara´daki Mürted (Akıncı) Üssü´ne gelecek. Burada kurumları tamamlanacak sistemin daha sonra nerelere yerleştirileceği henüz netleşmedi. Sistemin kurulacağı bölgeler kadar yanıtı merak edilen bir diğer soru da Türkiye´nin S-400´leri nasıl koruyacağı oldu.

Askeri Havacılık Araştırmacısı Hakan Kılıç, yenisafak.com´a yaptığı açıklamada, bu sorunun sadece s-400´ler için değil, başka bir ülkeden alınacak tüm hava savunma sistemleri için geçerli olacağının altını çizdi.

Yüksek İrtifa HSS´ler kimi durumlarda savunmasız kalabilir

"Yüksek irtifa hava savunma sistemlerinin çok alçak irtifadan uçuş yapan saldırı unsurlarına karşı bazen savunmasız kalabilirler" bilgisini paylaşan Kılıç, şöyle devam etti:

"S-400 sadece yüksek irtifadan taarruz edecek savaş uçaklarına karşı alınmış bir sistem gibi biliniyor ve irtifa sınırı 30 km. Fakat bugün çoğu savaş uçağının irtifa sınırı 15-20 km arasında olmasına rağmen radar örtüsünden kaçmak için, tabiatı gereği balistik yörüngeden atmosfere dalan balistik füzeler hariç hemen hemen tüm saldırı platformları (uçaklar) ve çeşitli füzeler alçak irtifadan saldırmakta.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER