Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya'dan dikkat çeken s-400 iddiası: İkinci parti için Türkiye ile anlaştık

Türkiye'nin Rusya'dan yeni S-400 hava savunma sistemleri tedarik etmek için yeni bir anlaşma imzaladığı açıklandı.

Rusya

Türkiye, Patriot hava savunma sistemlerini teknoloji transferiyle birlikte satın almak istemiş ABD tarafından reddedilmiş, bunun üzerine oluşan güvenlik açığını kapatmak için Rusya'dan S-400 karadan havaya füze sistemleri satın almıştı.

Satın alınan S-400'ler ABD ile Türkiye arasında gerileme neden olmuş ve gerginlik Türkiye'nin 5'inci nesil Müşterek Saldırı Uçağı F-35 programından çıkarılmasıyla sonuçlanmıştı.

Türkiye'nin ABD'den F-16'lar için yedek parça temini anlaşması yapma teklifi gündemdeyken Rusya'dan S-400 sistemlerinin alınması için yeni anlaşma imzalandığı haberi dikkat çekti.

"SÖZLEŞME İMZALANDI"

Rusya'nın resmî devlet ajansı TASS'ta yer alan habere göre Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Teşkilatı başkanı Dmitry Shugaev, Rusya ve Türkiye'nin Türkiye'ye ikinci S-400 karadan havaya füze sistemleri tedarik etmek için bir sözleşme imzaladığını söyledi.

Shugayev, S-400 füze sisteminin ikinci partisini Türkiye'ye teslim etmek için yapılan sözleşmenin, bazı bileşenlerin Türkiye'de yerelleştirilecek şekilde üretilmesini içerdiğini kaydetti.

"RAKİP OLMA OLASILIĞI DÜŞÜK"

Shugayev, gelecek birkaç yıl içinde herhangi bir ülkenin S-400 Triumf füze sistemlerine rakip olabilecek bir sistem tasarlama olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Shugayev Türkiye ile yapılan sözleşme şu anda uygulamaya konulduğunu da ifade etti.

S-400 'TRİUMF' NEDİR?

NATO kaynaklarında SA-21 Growler adıyla geçen Rusya'nın S-400 serisine ait Triumf füzeleri, en yeni uzun ve orta menzilli karadan havaya füze sistemidir.

Stratejik ve taktik uçakları (gizli jetler dahil) yok etmek için tasarlanmıştır ve ağır ateş ve radyo-elektronik karşı önlemlerde diğer hava hedeflerini vurabilir.

SSB'DEN AÇIKLAMA

Savunma Sanayii Başkanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeni bir gelişmenin olmadığı ve sürecin ilk gün yapılan anlaşmaya göre devam ettiğini bildirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER