Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya'dan 'Afganistan’daki militanlar sızabilir' uyarısı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Taliban'ın sınır ötesi bir girişimde bulunmama sözü vermesine rağmen militanların Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan'a sızma tehlikesi bulunduğunu söyledi.

Rusya

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) 'teröristlerin Afganistan’dan kendi topraklarına sızması' olasılığına hazır olması gerektiğini söyledi. Rusya’da gerçekleştirilen bir forumda konuşan Şoygu, Afganistan’ın Özbekistan ve Tacikistan’la olan sınırını şu anda Taliban’ın kontrol ettiğini ifade etti.

'OLASI PROVOKASYONLARA HAZIR OLUNMALI'

Şoygu, 'uyuşturucu trafiğinin yanı sıra, teröristlerin Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan üzerinden sızma tehlikesi bulunduğunu' kaydetti. Taliban’ın bitişikteki bölgelere saldırmamak ve sınırı geçmek girişiminde bulunmamak yönünde söz verdiğini hatırlatan Şoygu, “Yine de Rusya için KGAÖ’den müttefiklerinin olası provokasyonlara hazır olması çok önemli. Bu anlamda gereken her şeyi yapıyoruz” dedi.

Tacikistan ve Kırgızistan’da Rus üslerinin bulunduğunu hatırlatan Şoygu, “Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan subayların birçoğu bizim yüksek eğitim kuruluşlarımızda eğitimden geçiyor. Tacikistan ve Kırgızistan ordularının modernize edilmesi üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gazete Duvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER