Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya'dan ABD'ye sert tepki: Megafon diplomasisine karşıyız

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'nün 'seçimlere müdahale' iddiasına Moskova'dan sert tepki geldi.

Rusya

 Rusya'nın Washington Büyükelçiliği, ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'nün Moskova'yı 'başkanlık seçimlerine Donald Trump lehine müdahale etmeye çalışmakla' suçlayan 15 sayfalık raporuna sert tepki gösterdi. Büyükelçilik'ten yapılan açıklamada, "ABD istihbaratının hazırladığı belge, Amerikan siyasetinin iç süreçlerine karışmak konusunda ülkemize yöneltilen temelsiz suçlamaların bir yenisi" denildi.

'SOMUT GERÇEK VEYA KANITLARA DAYANMIYOR'

Rapordaki iddiaların sadece istihbarat servislerinin kendi kanaatlerine dayandığı belirtilirken, "Bu iddialar hiçbir somut gerçek veya ayrıntılı kanıtla desteklenmiyor" vurgusu yapıldı.

'TEK AMAÇ RUSYA'YA DAİR OLUMSUZ İMAJI SÜRDÜRMEK'

Elçiliğin açıklamasında şu ifadeler de dikkat çekti: "Washington, dış aktörleri ülke içindeki durumu istikrarsızlaştırmakla suçlamak adına, tek amacı Rusya'ya dair olumsuz imajı sürdürmek olan megafon diplomasisini sürdürüyor. ABD yönetiminin bu tavrı, en önemli sorunlara çözüm arayışı için bizim önerdiğimiz, eşit ve karşılıklı saygıya dayalı, uzmanlar arası diyalogla pek uyuşmuyor. Washington'ın eylemleri, ikili ilişkilerin normalleşmesini öngörmüyor."  

ABD YENİ YAPTIRIMLAR MI DAYATACAK?

ABD'nin seçime müdahale iddialarını gerekçe göstererek Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamaya da hazırlandığı belirtilirken, Rus Dışişleri'nden bir kaynak RIA ajansına yaptığı açıklamada 'yaptırım tehdidinden endişelenmediklerini' söyledi.

RAPORDA NE İDDİA EDİLİYOR?

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'nün dün yayımlanan 15 sayfalık raporunda, Rusya'nın Demokrat aday Joe Biden'a karşı 'dezenformasyon' içeren iddiaları yaydığı öne sürülüyor, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu çabaları bizzat yönlendirmiş olmasının muhtemel olduğu savunuluyordu.

Raporda, Biden ailesi ile Ukrayna arasında olduğu iddia edilen bazı finansal işlemlerle ilgili haberlerde Moskova'nın “parmağının olduğu”, söz konusu iddialarla Biden'ın adaylığının yıpratılmaya çalışıldığı iddia ediliyor, öte yandan İran da Donald Trump aleyhindeki bazı 'dezenformasyon kampanyalarını' yürütmekle suçlanıyordu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER