Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya´dan Türkiye´ye ortak Su-57 savaş uçağı mesajı

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh´in CEO´su Sergey Çemezov, "Türkiye, Su-57 savaş uçağı için cazip bir pazar. Eğer Türkiye, Rus Su-57 savaş uçağı almak isterse bu alanda da iş birliği yapmaya hazırız." dedi.

Rusya´dan Türkiye´ye ortak Su-57 savaş uçağı mesajı

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh´in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, başta S-400 hava savunma sistemleri ve 5´inci nesil Rus savaş uçağı Su-57 olmak üzere savunma sanayisinde Türkiye ve Rusya arasındaki artan iş birliğine ilişkin  değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye´nin S-400´lerin temin edileceği ilk NATO ülkesi olduğunu anımsatan Çemezov, "Türkiye´nin bu yönde eşi görülmemiş bir baskı altında olduğunu hepimiz görüyoruz ancak bildiğim kadarıyla Ankara, S-400 sözleşmesinin uygulanması için son derece doğrudan ve tutarlı bir duruş sergiliyor." dedi.

"2000´lerin başında Türk teknolojisinin savunma sanayisindeki payı düşükken, günümüzde bu oran yüzde 70´e çıkmış durumda. Türkiye, hafif silahlar, özel zırhlı araçlar ve insansız hava araçlarının üretiminde güçlü bir yetkinliğe sahip. Türkiye´nin savunma sanayisini geliştirmeye yönelik isteğini desteklemeye hazırız. Eğer Rus teknolojilerinin transferi ve üretimin yerelleştirilmesi konusunda Türkiye´den teklif olursa bunu memnuniyetle değerlendiririz. Gerisi, müzakerelerin ardından varılacak anlaşmalara kalır."

Rosteh CEO´su Çemezov, Rusya´nın 5´inci nesil savaş uçağı Su-57´nin ihracatına izin veren gerekli evrakların imzalandığına işaret ederek, "Öncelikle, Rusya Savunma Bakanlığı´nın Su-57 ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Su-57, olağanüstü karakteristik özelliklere sahip ve bu nedenle gelecekte ihracatına yönelik potansiyeli de değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER