Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya´dan Suriyeli sığınmacılara: Ülkeniz artık güvenli, eve dönün

Rusya´ya 2018 yılında iltica başvurusunda bulunan Suriyeli sayısı 823´e düştü

Rusya´dan Suriyeli sığınmacılara: Ülkeniz artık güvenli, eve dönün

Rusya iltica talebinde bulunan Suriyelilere ülkenin büyük bölümünün güvenli olduğunu ve kalmaları için bir neden olmadığını belirterek geri dönmelerini istiyor.

Euronews´in haberine göre, Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı verilerine göre halihazırda yaklaşık 5,5 milyon Suriyeli iç savaştan kaçarak farklı ülkelere sığınmış durumda.

Rusya´ya sığınan göreceli olarak az sayıdaki Suriyelinin iltica başvuruları ise yetkililer tarafından reddediliyor. Başvurusu reddedilenlerin çalışma izni kaldırılıyor, yakalanma ve sınır dışı edilme riskleri bulunuyor.

Moskova´nın Suriye´deki iç savaşa dahil olarak askeri operasyonlarına başladığı 2015 yılında bin 924 Suriyeli´ye geçici mülteci statüsü verildi. O yıldan itibaren bu sayı her yıl daha da azaldı.

Son olarak resmi istatistik kurumu Rosstat´ın verilerine göre 2018 yılında iltica başvurusunda bulunan Suriyeli sayısı 823´e düştü.

Mültecilerle ilgili çalışan Toplumsal Destek Komitesi Rusya´nın Suriyelileri geri göndermek istediğini belirtiyor.

Komitenin eşkoordinatörü Yevgeny Yastrebov başvuranların çoğunun reddedildiği, reddedilmeyenlere ise ´belgelerini son defa uzatıyoruz, seneye tekrar gelmeyin´ dendiğini vurguladı.

Yastrebov bazı Suriyeliler´in ayrıldığını bir kısmının kalabilmek için ise polise rüşvet vermek zorunda kaldığını belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER