Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya´dan İsrail´in ek konut inşa planına tepki

Dışişleri Bakanlığından, "İsrail´in yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin, Filistin-İsrail sorununa iki devletli çözüm getirme olasılığını baltaladığı, Ortadoğu´da adil ve güvenilir bir barışa ulaşma şansını azalttığı açıktır.? denildi.

Rusya´dan İsrail´in ek konut inşa planına tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail´in işgal altındaki Batı Şeria´da yeni konutlar inşa etme sürecinin Ortadoğu´da adil ve güvenilir bir barışa ulaşma şansını azalttığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya´nın Doğu Kudüs dahil Filistin topraklarındaki İsrail yerleşim faaliyetlerinin yasalara aykırılığı konusundaki ilkeli tavrını yinelediği vurgulandı.

İsrail´in bu tür yaklaşımlarının İsrailliler ile Filistinliler arasındaki doğrudan görüşme koşullarını yaratmasına yardımcı olmayacağı belirtilen açıklamada, ?İsrail´in yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin, Filistin-İsrail sorununa iki devletli çözüm getirme olasılığını baltaladığı, Ortadoğu´da adil ve güvenilir bir barışa ulaşma şansını azalttığı açıktır.? ifadelerine yer verildi.

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) bünyesindeki Sivil İdare Kurumu, Batı Şeria´daki Yahudi yerleşim birimlerine yüzlerce ilave konut inşa etme kararını onaylamıştı. Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki İsrail hükümeti, son dönemde işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs´te Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine hız vermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER