Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUSYA´DAN ABD´YE: YAPTIRIMLARA SERT YANIT VERECEĞİZ!

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada yaptırımlara ´sert bir yanıt´ vereceklerini söyledi.

RUSYA´DAN ABD´YE: YAPTIRIMLARA SERT YANIT VERECEĞİZ!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD´nin Rusya´ya yönelik yaptırımları genişletme kararına sert bir yanıt vereceklerini açıkladı. Moskova´dan yapılan açıklamada ´´Rusya karşıtı bir saldırı´´ olarak nitelendirilen bu ve benzeri yaptırımların yanıtsız bırakılmayacağının altı çizilerek, ´´Rusya´nın bu tür yaptırımlar yoluyla benimsediği rotadan çıkarılmasına asla izin vermeyeceği´´ vurgulandı. ´´Washington, özel mülkiyete ve başkalarının parasına el koymanın hırsızlık anlamına geldiğini unutuyor´´ denilen açıklamada, ´´ABD´nin rakiplerini küresel piyasadan silmek için idari yöntemlere başvurduğu´´ ifade edildi.

ABD´nin Rusya Büyükelçiliği de ´´iki ülke arasındaki ilişkilere vurulmuş yeni bir darbe´´ olarak nitelediği yaptırımların ´´Rus halkını hedef aldığını ve toplumu bölmeyi amaçladığını´´ açıklamıştı.

Washington, Cuma günü Rus hükümet yetkilieri, şirketleri ve yöneticilerine yönelik yaptırımlar listesini genişleterek, yedi Rus oligark, 17 hükümet yetkilisi ve 12 şirket hakkında daha yaptırım kararı almıştı.

ABD´li yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in yakın çevresini hedef alan yaptırımların Rusya´nın tek bir eylemine yönelik olmadığını, bu kararın ´´hükümetin dünya çapında giderek artış gösteren zararlı faaliyetlerinin tamamı´´ gözetilerek alındığını kaydetmişti.

Yaptırım listesinde Rus devletine bağlı enerji kuruluşiu Gazprom´un yanı sıra devlete ait bir silah şirketi ve iştirak bankası da bulunuyor.

Washington´un yaptırım kararının açıklanmasının ardından Rus Interfax ajansına konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, ´´hükümetin, yaptırımlardan etkilenecek devlete ait şirketlere ek destek sağlayacağını´´ söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER