Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya´dan ABD´nin veto kararına tepki!

Rusya, BMGKE´ye sunulan Kudüs´le ilgili karar tasarısının kabul edilmemesini "üzüntüyle karşıladığını" belirterek, ABD´yi uluslararası toplumun iradesine aykırı davranmakla suçladı.

Rusya´dan ABD´nin veto kararına tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs ile ilgili karar tasarısının, ABD´nin kararıyla veto edildiği, BMGK üyesi 15 ülkenin 14´ü tarafından da kabul edildiği hatırlatıldı.

´ÇÖZÜM SÜRECİNİN YASAL DAYANAĞINI ERİTİYOR´

ABD´yi uluslararası toplumun iradesine aykırı davranmakla suçlayan açıklamada, ?BMGK daimi üyelerinden biri olan ve Filistin-İsrail çatışmasında kilit ara bulucu olduğunu iddia eden ABD´nin, uluslararası toplumun iradesine karşı bir yaklaşım sergilemesi üzüntü vericidir. Bu yaklaşım, çözüm sürecinin yasal dayanağını eritmektedir? ifadeleri kullanıldı.

ABD´nin Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" kabul etmesinin ardından BM nezdinde şu ana kadarki en önemli girişim olan "BMGK´deki Kudüs tasarısının oylaması" dün yapılmıştı.

Türkiye´nin öncülüğünde Mısır tarafından BMGK´ye sunulan ve ABD´nin Kudüs´ü "İsrail´in başkenti kabul ettiği" kararın ilgili BM kararlarına aykırı olması sebebiyle "hukuken geçersiz" sayılmasını öngören tasarı, konseyin 15 üyesinin 14´ünün lehte oyuna karşın ABD tarafından veto edilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER