Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya: Suriye'de askeri gerilimin artırılması kabul edilemez; yeni harekâtı önlemek için Şam ile birlikte Türkiye'yle müzakere etmek istiyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri harekat yapmasının kabul edilemez olacağını belirtti.

Rusya: Suriye

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri harekat yapmasının kabul edilemez olacağını belirtti. 

Moskova'da Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile bir basın toplantısı düzenleyen Lavrov, "Suriye'de askeri hamlelerin tırmandırılması kabul edilemez olur" dedi.

Lavrov, Rusya ve Suriye'nin "yeni bir askeri harekatı önlemek için" Türkiye ile müzakere yapmak istediklerini belirtti. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri harekat yapılabileceğinin sinyallerini vermesinden bu yana Moskova, olası harekata karşı olduklarına dair birçok kez açıklama yaptı. Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı ile görüştükten sonra Putin'in kendisine "Suriye'deki sorunları Şam'la çözme" mesajı verdiğini bildirmişti. 

ABD de "Suriye'nin kuzeyindeki ateşkes hatlarının korunmasını istediklerini" belirterek yeni bir harekata karşı olduklarının sinyallerini vermişti. 

Ankara geçen haftalarda Şam'la normalleşme sürecine girilebileceğine dair sinyaller verirken Erdoğan geçen hafta Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilere, "Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok” demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER