Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Rusya NATO’ya Afganistan’dan çıkma dedi!..”

Başlığı aslında, “ Rusya ABD’ye Afganistan’dan çıkma dedi” şeklinde belirlemek de yanlış olmazdı. Çünkü NATO’da son sözü söyleyen ABD olduğuna göre, böyle bir başlık gerçeğin doğrudan dile getirilmesi olurdu.

“Rusya NATO’ya Afganistan’dan çıkma dedi!..”

Abdülkadir Özkan yazdı;

Başlığı aslında, “ Rusya ABD’ye Afganistan’dan çıkma dedi” şeklinde belirlemek de yanlış olmazdı. Çünkü NATO’da son sözü söyleyen ABD olduğuna göre, böyle bir başlık gerçeğin doğrudan dile getirilmesi olurdu. Aslında ABD’nin Afganistan’dan çekilip çekilmeyeceği, çekilme kararı kesinleşmiş ise Rusya’nın bundan rahatsız olarak Afganistan’dan çekilmemesini istemesi ilk bakışta fazla bir önem taşımıyor. Ancak, rahmetli Erbakan Hocamın yıllar boyu ülkemizi bir baştan diğer başa dolaşarak anlatmaya çalıştığı bir gerçeğin bir gazetemizde başlığa aldığım cümle olarak verilmiş olması rahmetli Hocamı sağlığında anlamamakta ısrar edişimizi göstermesi bakımından önem taşıyor.

Sayısını bilmiyorum ama rahmetli Erbakan Hocam İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru ABD ve yandaşları ile Rusya ve yandaşları arasında dünyanın sömürü alanlarına bölündüğünü, iki tarafta paylarına düşen bölgeleri sömürüyü sürdürdüklerini anlatır, buna çeşitli örnekler verirdi. Bu arada ABD ve Rusya’nın birbirine düşman iki kutup oluşturdukları görüntüsünün de gerçeği yansıtmadığını, dünyanın sömürülmesinde iki gücün birbirlerine destek olduklarını, Rusya’dan kaçanların ABD’nin, ABD’den kaçanların Rusya’nın kanatları altına sığındıklarını, böylece sömürünün sürüp gittiğini anlatırdı. Aslında ülkemizin sağ-sol diye iki kampa ayrılmış olmasının bu kürsel sömürgecilerin sömürülerini sürdürmelerine yardım ettiğini, artık bu oyuna son vermek gerektiğini hatırlatırdı. Yani, yıllar önce geleceği görmüş olan Hocam bu gerçeği başta insanımız olmak üzere sömürülmekte olan tüm ülkelerin görmesini sağlamak için gece gündüz koşturmuştu.

Ne yazık ki “Rusya NATO’ya çıkma dedi” başlığı altında verilen haberin spotu başlıktan çok daha şaşırtıcı idi. Spotta yapılan değerlendirmede, “ABD, Afganistan’dan çekilirken Rusya’dan şaşırtıcı bir açıklama geldi” deniyordu. Yani, Rusya’nın ABD’nin Afganistan’dan çıkmamasının istemesinin aslında şaşırtacak bir yanı yoktu. Eğer, Erbakan Hocamın yüzlerce kez dile getirdiği gerçek anlaşılabilmiş olsaydı. Rusya’nın NATO’ya Afganistan’dan çıkma çağrısının gerekçesi ise haberin içeriğinde şöyle izah ediliyordu:

“Rusya Savunma Bakanı Sergey Şovgu, NATO’nun Afganistan’dan çıkmasıyla ülkede iç savaş çıkabileceğini söyledi. İlerleyişini sürdüren Taliban ise Tacikistan-Afganistan sınırındaki Şirhan sınır kapısında kontrolü ele geçirdi.”

Sanki Afganistan’da Rusya’nın bu ülkeyi işgal ettiği tarihten bu yana Afganistan’da bir iç savaş yaşanmıyormuş da ABD varlığı ile barış sağlanıyormuş sanırsınız. Afganistan ve Pakistan’da terör örgütlerinin ortaya çıkması, özellikle Afganistan’ı bir üs olarak kullanmalarında ABD’nin payı ve desteği yokmuş gibi. Kısacası, dünyanın işgal edilmesi ve sömürülmesi hususunda ABD ile Rusya’nın birbirine destek verdiği gerçeği bu olay ile bir kez daha açığa çıkmış durumda. Bu noktada sanıyorum meselenin esas üzerinde durulması gereken yönü dünyanın bu küresel güçlerinin sömürgeciliğini tam olarak anlayamaması ya da anlamazdan gelmesidir. Başta da belirttiğimiz gibi küresel sömürgeciler planlarını uygulamakta birbirlerine destek olurlarken dünyanın gözünün içine baka baka söyledikleri yalanların hâlâ doğru gibi algılanıyor olması. Böyle olunca da sömürgeciler dünyayı sömürüyor diye dövünmenin anlamı kalmıyor. Çünkü onlar tıynetlerinin gereğini yapıyor, sömürgecilik uğruna ülkeleri karıştırıyor, insanları katlediyorlar. Bu yönü ile sömürgeciler dünyanın her köşesinde birbirlerine benziyorlar. Bu durum karşısında yapılması gereken bu sömürgecilerin karşısına adaleti esas alan bir başka güç merkezinin oluşturulmasının sağlanması şart. Yani gücü hak sebebi sayan bu sömürgecilerin karşısına oluşturulacak bu yeni güç ile çıkmak lazım. Bu yapılmadığı sürece sömürü devam edecektir. Netice itibariyle sömürü devam ettiği müddetçe kimin sömürdüğü ile uğraşmanın önemi kalmayacaktır.



Anahtar Kelimeler: “Rusya Afganistan’ çıkma !..”

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz