Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya Dışişleri BakanlığıRus Dışişleri: Pompeo'nun İran'a El Kaide ile ilgili yönelttiği suçlamaları dayanaksız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Asya İkinci Dairesi Başkanı Zamir Kabulov, Moskova’nın elinde Tahran’ın örgütle bağlantısı olduğuna dair bir veri bulunmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri BakanlığıRus Dışişleri: Pompeo

Rusya Dışişleri Bakanlığı Asya İkinci Dairesi Başkanı Zamir Kabulov, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun ‘İran, artık El Kaide’nin yeni ana karargahı’ sözlerinin dayanaksız olduğunu, Moskova’nın elinde Tahran’ın örgütle bağlantısı olduğuna dair bir veri bulunmadığını söyledi.

Pompeo’nun İran’a yönelik suçlamalarıyla ilgili Sputnik’e açıklamalarda bulunan Kabulov, “Sayın Pompeo, Donald Trump’ın başkanlık dönemi sona ererken İran’ı incitecek bir şey yapmak istiyor gibi bir izlenim yaratıyor” dedi.

Kabulov, bu suçlamaların kesinlikle bir kanıta dayanmadığını ve asılsız olduğunu ifade etti.

Tahran’ın El Kaide ile bir bağlantısı olması ihtimaline ilişkin Moskova’nın elinde veri olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kabulov, “Kesinlikle böyle bir bilgi yok” ifadesini kullandı.

İran’daki El Kaide elebaşlarının dünyadaki diğer El Kaide örgütleri ile iletişim sağladığını ve onlara fon tedarik ettiğini ileri süren Pompeo, "Birçok konuda İran’ın desteğini alıyorlar. Terör için şimdi ellerinde yeni araçlar var. Dünyanın en büyük terör destekçisi ülke olan İran İslam Cumhuriyeti artık onların ana karargahı" diye konuşmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER