Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUSYA AFRİKA'YA GÖZ DİKTİ

"Rusya Afrika" Ekonomik Forumu Soçi’de başladı. Putin ve darbeci lideri Sisi’nin başkanlık ettiği forumda ekonomi, askeri birçok alanda anlaşmalara imza atılması bekleniyor.

RUSYA AFRİKA

Doğruhaber / Rusya/Soçi / Riyad Makaev

İlk Rusya-Afrika Zirvesi ve Ekonomik Forumu Soçi'de başladı. Tüm Afrika devletlerinin liderleri ve büyük organizasyonların başkanları davet edildi.

Foruma Rusya ve Mısır cumhurbaşkanları Vladimir Putin ve darbeci Sisi başkanlık ediyor. Forum ve Zirve, Soçi’deki “Sirius” Bilim ve Sanat Parkı'nda düzenleniyor.
Zirvede 43 Afrika ülkesi, devlet başkanları ve başbakanlar düzeyinde ve 11 - başbakan yardımcıları, bakanlıklar ve büyükelçiler tarafından temsil ediliyor. Zirve ve forum 23 ve 24 Ekim olmak üzere iki gün sürecek. Forumda ülkelerarası askeri, ekonomi alanlarında anlaşmalar bekleniyor. Mesela Ruanda, Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatı üzerine hükümetler arası bir anlaşma yapmayı düşünüyor.

Putin ilki gerçekleştirilen büyük çaplı Rusya-Afrika Zirvesinin düzenlenmesini ilk kez 2018’de önermişti. Genel kurul toplantısında Vladimir Putin, Rusya’nın Afrika ülkelerine vermiş olduğu toplam borç miktarının 20 milyar dolarını bağışladığını belirtti. Rus başkan ayrıca önümüzdeki dört ila beş yıl içinde Rusya ile Afrika arasındaki ticaret hacmini iki katına çıkarmanın planlandığını söyledi. Putin, “Şimdi üçüncü ülkelerin pazarlarına silahlardan daha fazla tarım ürünü ihraç ediyoruz. Silahlar 15 milyar dolara çıkarken, ziraat ürünleri 25 milyar dolar çizgiye ulaştı” dedi. Eski Sovyetler gücüne kavuşma hayaliyle yürüyen Rusya, son yıllarda Arap ülkeleriyle birlikte Afrika kıtasına da göz dikmiş durumda. 



Anahtar Kelimeler: RUSYA AFRİKA'  DİKTİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER