Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUSYA 4 YIL SPOR ORGANİZASYONLARINDAN MEN EDİLDİ

Rusya, önümüzdeki dört yıl boyunca tüm uluslararası spor organizasyonlarından men edildi. Kararı Dünya Dopingle Mücadele Kurumu verdi.

RUSYA 4 YIL SPOR ORGANİZASYONLARINDAN MEN EDİLDİ

Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (WADA), Rusya’nın 4 yıl boyunca tüm uluslararası spor müsabakalarından men edilmesine karar verdi. Rusya böylece 2020 Tokyo Olimpiyatları ve 2022 FIFA Dünya Kupası’nda da yer alamayacak. Doping skandalına karışmamış sporcular, tarafsız bir bayrakla turnuvalara katılabilecek.

EURO 2020 ETKİLENMEYECEK

WADA icra komitesinin kararı İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen toplantı sonrası açıklanırken, Rusya’nın kararı temyize götürmek için 21 gün süresi bulunduğu belirtildi.

UEFA’nın düzenlediği EURO 2020, WADA’nın ‘büyük spor organizasyonları’ listesinde yer almadığı için, Rusya’nın bu turnuvaya katılımı etkilenmeyecek. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkeler arasında olan Rusya, St Petersburg kentinde birçok maça ev sahipliği yapacak.

Ne olmuştu?

Rusya’nın yıllardır bilinçli bir şekilde sporcularının doping yapmasına yeşik ışık yaktığı ve doping testlerinin sonuçlarının negatif çıkması için manipülasyonda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Rusya ise suçlamaları reddetmişti. Ancak daha önce 67 Rus sporcunun, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmalarına izin verilmemişti. Bu sporcular arasında kadınlar sırıkla atlamada 2 kez olimpiyat şampiyonu olan Yelena Isinbayeva da vardı.



Anahtar Kelimeler: RUSYA ORGANİZASYONLARINDAN EDİLDİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER