Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rusya: 40 Suriye askeri öldürüldü!

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’de militanların Suriye ordusuna yönelik saldırısında yaklaşık 40 Suriye askerinin öldüğü, 80’inin yaralandığını bildirdi.

Rusya: 40 Suriye askeri öldürüldü!

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’de militanların Suriye ordusuna yönelik saldırısında yaklaşık 40 Suriye askerinin öldüğü, 80’inin yaralandığını bildirdi.

Rus Interfax ajansının Rusya Savunma Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre İdlib’de rejim askerlerine yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda 40 asker öldü, 80 asker de yaralandı.

Açıklamada, militanların arabalara bomba yerleştirerek ve ağır ateş açarak Suriye ordusunun İdlib’deki mevzilerine baskın düzenlediği bilgisi verildi, ‘çatışma sırasında yaklaşık 50 cihatçının öldürüldüğü’ bilgisi de yer aldı.

Militanların, ordunun savunma hattını yararak iki yerleşim biriminde kontrolü ele geçirdiği de belirtildi.

İdlib’de önceki yıl Türkiye’nin silahlı gruplar, Rusya’nın da Suriye ordusuna garantör olduğu anlaşmayla bir çatışmasızlık bölgesi kurulma kararı alınmıştı. Ancak silahlı gruplar bu bölgeden çekilmeyi reddederken vilayetin kontrolü Heyet Tahrir Şam örgütüne (eski adıyla El Nusra) geçmiş, rejim ordusu da İdlib’in güneydoğusundaki operasyonlarını yeniden başlatmıştı.

Türkiye ile Rusya geçtiğimiz hafta İdlib’de yeniden ateşkes ilan edildiğini duyursa da bölgeden çatışma ve operasyon haberleri gelmeye devam ediyordu. Bu süreçte onbinlerce sivil de evlerini terk ederek Türkiye sınırına sığındı.

SON 48 SAATTE 36 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

AA’nın haberine göre rejimi güçleri ve Rusya’nın İdlib’e saldırıları nedeniyle son 48 saatte 36 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.

Son 2,5 ayda İdlib’e yönelik saldırılardan kaçan 450 bin sivil, Türkiye sınırı yakınlarındaki bölgelere göç etti.



Anahtar Kelimeler: Rusya: Suriye askeri öldürüldü!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER