Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUSYA DUYURDU!ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ SONRASI ESED´TEN FLAŞ KARAR

Rusya Savunma Bakanlığı, 31 Ağustos (yarın) Cumartesi gününden geçerli olmak üzere, Esed rejiminin İdlib´deki Gerginliği Azaltma Bölgesinde ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

RUSYA DUYURDU!ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ SONRASI ESED´TEN FLAŞ KARAR

Geçtiğimiz haftalarda, Rusya´nın desteğiyle Esed rejimi İdlib kırsalında saldırılar başlatmıştı. Esed güçlerinin ilerleyişi sonrası Türkiye´nin Suriye´deki bazı üsleri rejim tarafından çevrelenmişti.

 
SALDIRILAR SONRASI ERDOĞAN HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üç gün önce başkent Moskova´da bir araya gelmiş ve başta İdlib olmak üzere çok sayıda meseleyi müzakere etmişti.

 

ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Bu görüşmenin ardından bugün önemli bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Esed Ordusunun 31 Ağustos (yarın) Cumartesi gününden geçerli olmak üzere, İdlib´deki Gerginliği Azaltma Bölgesinde tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, muhaliflere de seslenerek ateşkese katılma çağrısı yaptı.

Esed rejimi ve muhalifler daha önce de defalarca ateşkes ilan etmiş, ancak rejimin saldırıları sonrası bu anlaşmalar rafa kalkmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER