Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUSYA, BÜYÜKELÇİLİĞİNİ TAL AVİV´DEN KUDÜS´E TAŞIMAYACAK

İsrail´de bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya´nın İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv´den, İsrail´in tek taraflı başkent ilan ettiği Kudüs´e taşımayacağını açıkça söyledi.

RUSYA, BÜYÜKELÇİLİĞİNİ TAL AVİV´DEN KUDÜS´E TAŞIMAYACAK

İsrail basınına açıklamalarda bulunan Bogdanov, İsrail´in uluslararası mecrada Kudüs´ü başkenti olarak dayatmasına karşı çıktı. İsrail´in Kudüs politikasına karşı şartlarını açıklayan Bogdanov, "İsrail, Batı Kudüs´ü, Filistin´in başkenti olarak tanırsa ve her iki taraf uzlaşırsa Rusya olarak bu kararı değerlendirebiliriz" dedi.

Suriye konusunda da açıklamalarda bulunan Bogdanov, "Şam´ın durumuna göre ancak Rusya Suriye´den çekilebilir" ifadelerini kullandı.

1967 yılında Filistin´i işgal eden İsrail, 1980 yılında tek taraflı olarak Kudüs´ü başkent ilan etmişti. Başta Türkiye olmak üzere Filistin´e destek çıkan çok sayıda ülke bu kararı reddederek İsrail´in başkenti olarak Tel Aviv´i olarak görmeyi sürdürüyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ise büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyarak büyük bir krize neden olmuştu. Filistin tarafı ise Batı Kudüs´ün Filistin´in başkenti olarak tanınması konusunda uluslararası alanda hukuki direnişini sürdürüyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER