Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUSYA AÇIKLADI: O SALDIRIYI İSRAİL YAPTI!

Rusya Humus´ta düzenlenen füze saldırısını İsrail´in yaptığını açıkladı. ABD, Suriye´de füze saldırı düzenlediği iddialarını reddetmişti.

RUSYA AÇIKLADI: O SALDIRIYI İSRAİL YAPTI!

Suriye´de kimyasal saldırılar ve rejim katliamları devam ederken, Esed rejimi için önemli bir konumda bulunan Humus´ta, Tayfur havalimanına füzeli saldırılar gerçkeleştirildi.

Birden çok füzenin isabet ettiği havalimanına ilişkin ilk açıklama Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından yapıldı. SANA saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

RUSYA: İSRAİL VURDU

Rusya´dan da saldırıya ilişkin açıklama geldi. Füzelerle gerçekleştirilen saldırının İsrail´in vurduğunu açıkladı. Moskova, İki İsrail uçağının 8 füze ile havalimanını bombaladığını belirtti.

Konuya ilişkin İsrail kanadından bir açıklama gemezken gözler Tel Aviv´e çevrildi.

SALDIRIDA ABD ŞÜPHESİ

Saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiği üzerinde henüz bir sır perdesi bulunuyor, ancak saldırıdaki bir diğer şüpheli aktör de ABD.

Özellikle Doğu Guta ve kimyasal saldırılar nedeniyle ABD´nin sert tepkiler verdiği Suriye, Washington´un bizat tehdidi altında kalmıştı. ABD Başkanı Donald Trump Duma´daki kimyasal saldırı sonrasında "hayvan Esed bedelini ödeyecek" açıklaması yapmıştı. ABD´li yetkililer konuya ilişkin yaptıkları açıklamada saldırıyı redderken, aynı şekilde Fransa´ da bölgede bir hasaldırı gerçekleştirmediklerini belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER