Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ruslar Afrika´da elmas peşinde!

Elmas Anlaşmasında Rusya´nın Alrosa´sına yüzde 70 toprak sahipliği verildi

Ruslar Afrika´da elmas peşinde!

Rus elmas keşif ve madencilik devi Alrosa, Zimbabwe´nin Manicaland´daki devlete ait Zimbabwe Konsolide Elmas Şirketi (ZCDC) ile ortak girişimlerinde ve ´tüm ülke topraklarında´ anlaşmaya göre yüzde 70 hisseye sahip olacak.

Bilgi Bakanı Monica Mutsvangwa, Alrosa ve ZCDC arasında olumlu bir parite sağlamak için çaba gösterilmesine rağmen, yapının Rus firması lehine olacağını açıkladı. Ancak, hisse devri proje döngüsünün kararlaştırılan aralıklarında Alrosa lehine yüzde 49-51 oranına kadar yeniden müzakere edilecek.

Mutsvangwa, "ZCDC, Alrosa Zimbabwe´deki yüzde 30´luk hisseye üye olacak; bu nedenle, Alrosa´nın keşif, madencilik ve hatta pazarlamanın ve elmasların kazanılması konusunda bir numaralı olduğunu bildiğiniz için ortak girişim şirketi bu projeyi nasıl üstlenecek" dedi. ?Bu kesinlikle bizi elmas üretimi dünya ligine götürecek, oldukça fazla avantaj var.? yorumunda bulundu.

Başkan Emmerson Mnangagwa hükümeti, başlangıçta, ülkenin Zimbabwe´de faaliyet gösteren tüm yabancı firmalarda yüzde 51 artı zorunlu hissesini veren, tartışmalı kara güçlendirme yasasını değiştirdi.

Sadece elmas ve platin araştırma, madencilik ve pazarlama, hükümetin görmezden geldiği yüzde 51 oranında yerel mülkiyeti elinde tuttu. Alrosa, ortak girişimin operasyonelleşmesine 1,6 milyon ABD doları verirken, 12 milyon ABD doları elmas bakımından zengin bölgede ve ülke genelinde keşif için tahsis edildi.

Mutsvangwa,, "Yeni ortak girişim, yalnızca ZCDC´nin bugün sahip olduğu lisanslarla değil tüm ülkenin topraklarında da çalışabilecek. Yeni bir potansiyel alanın keşfedilmesi durumunda, şirket doğrudan bu alan için yeni bir lisans talep eden Zimbabwe Maden ve Maden Geliştirme Bakanlığı ile irtibata geçecektir, "dedi.

ZCDC genel başkanı Kilian Ukama ve Alrosa genel müdürü Sergey Ivanov, Rusya´nın Zimbabwe Büyükelçisi Mnangagwa´nın ve kabine bakanlarının bulunduğu toplantıda anlaşma imzaladı.

Alrosa web sitesi, toplam elmas arama, madencilik ve pazarlama pazarının yüzde 27´sini kontrol ettiğini söylüyor.

Kaynak: dunyabulteni.net



Anahtar Kelimeler: Ruslar Afrika elmas peşinde

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER