Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ruşen Çakır, yeni partilerin Doğu'daki imajını aktardı: Babacan Kürt Sorunu'yla ilgili toplantılar yapmış

Çakır, ''Babacan'a olan ilgide Ak Parti'nin Kürt Sorunu'nu çözmek gibi bir projesinin olmaması da etkili gözüküyor.'' dedi.

Ruşen Çakır, yeni partilerin Doğu

Gazeteci Ruşen Çakır, yeni partilerle ilgili Diyarbakır'daki gözlemlerini aktardı.

Medyascope'a konuşan Çakır, Davutoğlu'na olan ilginin söndüğünü, Babacan'a da parti kuruluşu uzadığı için ilginin git gide azaldığını ifade etti.

Çakır'ın ifadeleri şu şekilde:

"Diyarbakır'da AK Parti'den kopan Davutoğlu ve Babacan'a ilgi güçlüydü. Şu an bu ilgi azalmış durumda. Gittiğimde bunu gördüm. Davutoğlu'nun partisine olan ilgi sönmüş. Partisine katmak istedikleri davetini kabul etmemiş. Meselâ Altan Tan bunlardan biri... Davutoğlu'nun davetini kabul etmemiş. Babacan'dan da teklif gelmiş kendisine ama ona da çok fazla güvenmediğini söyledi. Ona göre bu hareketler de umulanı verecek gibi gözükmüyor.

Babacan'ın partsi Kürt sorunuyla ilgili Ankara'da bir buçuk yıl süren toplantılar yapmış. Bölgeden katılanlarla konuştum. HDP tabanında, ortalamanın üzerinde geliri ve eğitimi olanlarda bu yüzden Babacan'a bir ilgi var. Ak Parti'nin Kürt Sorunu'nu çözmek gibi bir projesi olmaması da bu ilgi de etkili gözüküyor."

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER