Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RUS UZMANDAN ABD’NİN TÜRKİYE YAPTIRIMLARIYLA İLGİLİ YORUM: SEBEP SURİYE DEĞİL

Şatrov'a göre, yaptırımların başlıca amacı Suriye'deki durum değil, Türkiye-Rusya işbirliği.

RUS UZMANDAN ABD’NİN TÜRKİYE YAPTIRIMLARIYLA İLGİLİ YORUM: SEBEP SURİYE DEĞİL

Rusya Ulusal Modern İdeoloji Gelişimi Enstitüsü Direktör Yardımcısı İgor Şatrov, ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Suriye'deki harekatı nedeniyle onayladığı yaptırımlarla ilgili Sputik'e konuştu.

Şatrov, "ABD’nin bu tür yaptırımları uluslararası hukuka aykırı. Zira Türkiye’nin de benzer bir ihlalde bulunup bulunmadığının anlaşılması gerekiyor. Bu doğrultuda da diplomatik tedbirler devreye girer. Yani müzakereler başlar. Rusya da sürecin parçası olarak Kürtleri, Şam’ı, Türk tarafını ve Suriye tarafını masaya oturtuyor. Bu normal bir durum" ifadelerini kullandı.

'Suriye’deki durum ABD için yaptırım aracı'

Washington'ın müzakerelerden yana olmadığını belirten Şatrov, "Suriye’deki durum ABD için yalnızca bir yaptırım ve sorunlarını çözme aracı. Gördüklerini tam olarak ölçüp biçmeden doğrudan yaptırım getiriyorlar. Ayrıca bunlar daha sonra sürece dahil diğer ülkelere de yayılıyor. Bana kalırsa bu aşamada Türkiye’nin eylemlerini değil, ABD’nin yasalarını kendi ekonomik amaçları için kullanması tartışılmalı. Türkiye’ye bu şekilde baskı uyguluyorlar" dedi.

Şatrov’a göre, söz konusu yaptırımların başlıca amacı Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliği.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER