Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus Kommersant gazetesi: Ankara ve Moskova, İdlib’de artık tehlikeli sınıra geldi…

Rusya’nın etkin gazetelerinden Kommersant'ta bugün yayınlanan analiz haberde, “Türkiye ile Rusya, Suriye’de doğrudan bir askeri çatışmanın eşiğine geldi” denildi.

Rus Kommersant gazetesi: Ankara ve Moskova, İdlib’de artık tehlikeli sınıra geldi…

Rusya'nın etkin gazetelerinden Kommersant'ta bugün yayınlanan analiz haberde, “Türkiye ile Rusya, Suriye'de doğrudan bir askeri çatışmanın eşiğine geldi” denildi.

Yazıda, perşembe günü, Suriye'deki silahlı muhalif güçlerin, Türk ordusunun desteğiyle İdlib'deki iki stratejik güzergâhın kesiştiği Sarakib şehrini yeniden ele geçirdiği hatırlatılarak, bu saldırının Suriye'deki Rus ordusuna karşı artan bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. 

Devamında ise olabilecek en kötü senaryo gündeme getirildi:

"Moskova olayların daha da kötüye gitmesinden korkuluyor: Çatışma bölgesi üzerinde bir Rus askeri uçağının düşürülürse Rusya'nın bir şekilde buna yanıt vermesi gerekecek."

Yazıda ayrıca "Şimdilik Rusya ve Türkiye müzakereleri farklı seviyelerde sürdürüyorlar, ancak görünüşe göre pek de başarılı değiller. En azından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmeler için Ankara'ya geleceğine dair Türk lider Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayı Moskova doğrulamadı.” denildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER