Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus füzeleri vurdu Kiev susuz kaldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki insanlar, Rus füzelerinin önceki gün ülke genelindeki önemli enerji tesisleri vurmasının ardından su için kuyruğa girmek zorunda kaldı.

Rus füzeleri vurdu Kiev susuz kaldı

Başkentte 350 bin daireye elektrik sağlayan bir enerji tesisinin de hasar gördüğü belirtildi. Başbakan Denis Şmihal, saldırılardan 10 farklı bölgenin etkilendiğini ve 7 bölgedeki yüzlerce kasabada elektrik kesintileri yaşandığını söyledi. Şmihal, saldırılarda en çok enerji tesislerinin hasar gördüğünü belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise saldırıların, haftasonu Rusya’daki Karadeniz filosuna yapılan saldırıya misilleme olduğunu söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada Ukraynalılardan zaten “son derece tutumlu” olan elektrik tüketimini azaltmalarını istedi. Ardından, Kiev’de sokak lambaları kapatıldı ve troleybüsler geleneksel otobüslerle değiştirildi. Ukraynalılar, çeşmelerden su depolamak için sıraya girerken kent genelinde uzun kuyruklar oluştu. Ülkenin kuzeydoğusundaki Harkov’da da yetkililer, kritik altyapı tesislerinin vurulduğunu açıkladı.

Ukrayna’nın merkezindeki Vinnytsia bölgesi ile güneydoğudaki Dnipropetrovsk ve Zaporijya da füze saldırıları düzenlenen yerler arasında. Zaporijya bölgesinde Dnipro Hidroelektrik Santrali’nin de saldırılarda vurulduğu belirtildi.



Anahtar Kelimeler: füzeleri vurdu susuz kaldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER