Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus basınının yorumu: 'Paşinyan çıkmaza girdi'

Ermenistan'ın Azerbaycan’a yaptığı saldırılarının sonucu Rus medyasının da gündeminde yer aldı.

Rus basınının yorumu:

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yaptığı saldırılarının sonucu Rus medyasının da gündeminde yer aldı.

Rus basınında yer alan bir analiz haberde, Erivan yönetiminin bölge dışındaki aktörleri, özellikle Fransa'yı Karabağ meselesine müdahil olması için atılan adımlar büyük hata olarak değerlendirildi.

Rus Moskovskiy Komsomolets gazetesi, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın çıkmaza girdiğini yazarken, Batı yanlısı Paşinyan'ın bölge dışı aktörleri, son olarak Fransa'yı meseleye dahil etmeye çalıştığı, böylece kendi sonunu hazırladığı iddia edildi.

Daha önce "Hastalanmasaydı Trump ile görüşecektim" diyen Paşinyan için, "zor durumda kalınca Moskova'nın kapısını çalan Paşinyan'ın dürüst davranmadığı, Rusya'dan yardım isterken bölge dışı aktörleri Ermenistan'a destek için çağrı yaptığı" ifade edildi.

“Paşinyan için durum kötü”

Jamestown Vakfı Başkanı Glen Howard ise, Karabağ'daki çatışmaların Paşinyan için oldukça kötüye gittiğini; Paşinyan'ın bu yüzden Türkiye'nin ve Suriyelilerin savaşa dahil olduğu iddiasını ortaya attığını söyledi.

Uluslararası kamuoyunda Azerbaycan için her şeyin yolunda olduğuna dikkat çeken gazete, Türkiye'nin tam desteğini alan Azerbaycan'ın hem askeri, hem de nüfus kalabalığı bakımından Ermenistan'dan üstün olduğunu dile getirdi.

Gazete, Erivan yönetiminin Azerbaycan ordusundan bir generali şehit etmesinin büyük bir stratejik hata olduğunu, Paşinyan'ın kendi milliyetçi söylemlerin esiri olduğunu savundu.

Kaynak: timeturk.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER