Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus senatörden, Stoltenberg´in INF´yi ?kurtarma´ teklifine yanıt

Rus Senatör Aleksey Puşkov, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg´in Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması´nı (INF) kurtarmak için Rusya´nın 9?729 füzesini imha etmesi gerektiği açıklamasını değerlendirdi.

Rus senatörden, Stoltenberg´in INF´yi ?kurtarma´ teklifine yanıt

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Stoltenberg´in INF´yi kurtarma teklifinin bahane gibi göründüğünü belirterek, ?Geçtiğimiz günlerde önde gelen bir Amerikalı uzman bana, ABD´de çok fazla kişinin antlaşmadan çekilmek için bahane aradığını söyledi? dedi.

Stoltenberg´in, bahane arayanlarla işbirliği ettiğini yazan Puşkov, ?Peki ya ABD, Avrupa´daki füze savunma sisteminden vazgeçmek istiyor mu??

?NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dünkü basın toplantısında, INF´ye dönmenin en kolay yolunun Rusya´nın  9?729 füzelerini imha etmesi olduğunu savunmuştu. Stoltenberg, Rusya´nın 1987 yılında, birkaç hafta içinde seyir füzeleri ile orta menzilli füzelerini imha etmeyi başardığını söyleyen Stoltenberg, ?Moskova, anlaşmaya uygun olmak istiyorsa aynısını şimdi de yapabilir? ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: sputnik



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER