Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus medyası Türkiye ´iç´ siyasetine nasıl bakıyor?

Rus medyasndan EADaily ajansı, Türkiye iç siyasetini değerlendirdi.

Rus medyası Türkiye ´iç´ siyasetine nasıl bakıyor?

Rus Türkolog ve gazeteci Andrey İsaev´in Türkiye iç siyaseti ile ilgili olarak, EADily Ajansından derlediği haber metni...

EADaily ajansına göre Erdoğan´a meydan okuyan eski siyaset arkadaşlarının arkasında ABD olabilir.
Partisi 2002´den bu yana iktidarda olan ama şimdi zor bir döneme giren Cumhurbaşkanının İstanbul seçimlerinden büyük bir darbe yediğini iddia eden ajans, bundan kısa süre sonra Ali Babacan´ın yeni parti kuracağını açıkladığına dikkat çekti.

AK Parti´den Babacan´ın partisine birçok siyasetçinin geçeceğini tahmin eden EADaily, Erdoğan´ın ülkeyi tek başına yönetmeye başlamasını bu eğilimin sebebi olarak gösterdi. Büyük ihtimalle Babacan´a zamanında siyasette zirve yapan ve Erdoğan´a kızan Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül katılacak. Ajansın deyişiyle yeni parti kuşkusuz ?siyasi İslam?ı benimseyeceği için ?AK Parti´yi MHP ile ittifak bile kurtarmaz?.

?Kimi uzmanlara? atıfta bulunan EADaily ?alternatif üçlünün? arkasında uzun zamandır Erdoğan´ı ?siyasi Olimpos´tan indirmeye çalışan? ABD, İsrail ve Suudi Arabistan´ın olduğunu öne sürdü.

Ajansa göre NATO´daki müttefikleriyle ilişkileri kopma noktasına gelen ?Erdoğan´ın Türkiye´si? asla AB´ye katılmayacağından ABD ve Suudi Arabistan ?Erdoğan´a alternatif oluşum?a siyasi ve mali destekte bulunmaya hazır.

S-400 kontratı da Erdoğan´ın Batı ile ilişkilerde dönüş noktasını geçtiğinin belirtisi olabilir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER