Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rus Lider Putin, Telefonda En Çok Erdoğan ile Görüşmüş

Dünya liderlerinin telefon diplomasisinde ABD Başkanı Trump en çok Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşürken Putin´in ise en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ortaya çıktı.

Rus Lider Putin, Telefonda En Çok Erdoğan ile Görüşmüş

02. 08. 2018 Perşembe

 

Siyasi gelişmelere paralel olarak liderler önce telefona sarılıp, mevkidaşlarıyla iletişim kuruyor. Ülkeler arası politik ve ekonomik ilişkilere bağlı olarak da belirli liderler, belirli isimlerle daha sık görüşüyor ve bu görüşmenin de ilk aracı telefon oluyor.

 Araştırma kuruluşu Statista, Reuters´ın haberlerine dayandırarak, dünya liderlerinin telefon trafiğini analiz etti. Donald Trump´ın ABD başkanlık koltuğuna oturduğu Ocak 2017´den başlayıp, Temmuz 2018´e kadar geçen sürede hangi liderin hangi liderlerle resmi telefon görüşmesi yaptığı incelendi.

TRUMP EN ÇOK MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Araştırmada temel olarak ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in kimlerle görüştüğü analiz edilmiş.

Buna göre son 19 aylık süreçte Trump, 40´tan fazla dünya lideriyle toplam 200´ün üzerinden telefon görüşmesi gerçekleştirmiş. Trump, bu görüşmelerinin 154´ünü 12 liderle yapmış. Sözkonusu dönemde Trump´ın telefonla en çok görüşme yaptığı lider, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmuş.

Kaynak: sondakika.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER