Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ruhani'den BAE'ye uyarı: İsrail'e alan oluşturmayın, farklı karşılık bulursunuz!

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, BAE ile İsrail arasında imzalanan 'normalleşme' anlaşmasına tepki göstererek uyardı:

Ruhani

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, BAE ile İsrail arasında imzalanan 'normalleşme' anlaşmasına tepki göstererek uyardı: Bunları uyarıyoruz. Siyonist İsrail'e bölgede alan oluşturmayın. Aksi takdirde farklı bir karşılık bulursunuz.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasındaki anlaşmaya tepki göstererek BAE'ye 'hatadan dönün' çağrısında bulundu.  

İran devlet televizyonuna göre, Koronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında konuşan Hasan Ruhani "Bunları uyarıyoruz. İsrail'e bölgede alan oluşturmayın. Aksi takdirde farklı bir karşılık bulursunuz." dedi.

Anlaşmanın büyük bir hata ve ihanet olduğunu vurgulayan Ruhani, "Umuyorum ki, uyarıları dinler ve yanlış yoldan dönerler" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos Perşembe günü İsrail ile BAE'nin 'ilişkilerini tamamen normalleştirmek' için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Siyonist Rejim İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, 'Bu tarihi bir gün.' değerlendirmesi yapmıştı.

BAE'nin resmi ajansı WAM'ın haberinde ise İsrail ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için 'ortak bir yol haritası' belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından işgalci  İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER