Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ruhani´den nükleer açıklaması: Trump anlaşmayı bozamaz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Başkanı Trump´ın imzaladığı nükleer anlaşmayı bozamayacağını söyledi. Ruhani; "Trump´ın bu anlaşmayı bozacağını umanlar yanılıyor" ifadelerini kullandı.

Ruhani´den nükleer açıklaması: Trump anlaşmayı bozamaz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump´ın ülkesi ile altı büyük devlet arasında imzalanmış olan nükleer anlaşmayı bozamayacağını söyledi.

Ruhani devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, "Nükleer anlaşma bozulmayacak. Trump´ın bu anlaşmayı bozacağını umanlar yanılıyor" dedi.

Trump, Ekim ayında İran´ın 2015 yılında ABD ve diğer beş büyük ülke ile imzaladığı nükleer anlaşmanın hükümlerine uyduğunu teyit etmeyi reddetmişti.

60 GÜNLÜK SÜREÇ BAŞLAMIŞTI

Bu ret kararı ile Amerikan Kongresi´nin İran´a uygulanan ancak anlaşmayla kaldırılmış olan yaptırımların yeniden devreye girip girmeyeceğine karar vermesi için 60 günlük süre de işlemeye başlamıştı.

Kongre´nin bu süre içinde bir adım atmamasıyla, Ocak ortasına kadar bu konuda karar vermek yine Trump´a kalmış oldu.

Anlaşmaya göre, İran´a uygulanan yaptırımlar geçen yıl kaldırıldı. Karşılığında ise İran nükleer programını kısıtlama sözü vermişti.

İran, diğer imzacılar vazgeçmedikçe kendisinin de anlaşmaya riayet edeceğini, ancak ABD anlaşmadan çekilirse, o zaman Tahran´ın da anlaşmayı "yırtacağını" söylüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER