Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ron DeSantis’ten Biden’a eleştiri: “Ukrayna politikası, Rusya’yı Çin’e yaklaştırdı; Rusya’da rejim değişikliği tehlikeli”

2024’te güçlü başkan adayı olması beklenen Florida’nın genç ve popüler valisi Cumhuriyetçi Ron DeSantis, ABD Başkanı Biden’ın Ukrayna politikasını sert bir dille eleştirdi.

Ron DeSantis’ten Biden’a eleştiri: “Ukrayna politikası, Rusya’yı Çin’e yaklaştırdı; Rusya’da rejim değişikliği tehlikeli”

2024’te güçlü başkan adayı olması beklenen Florida’nın genç ve popüler valisi Cumhuriyetçi Ron DeSantis, ABD Başkanı Biden’ın Ukrayna politikasını sert bir dille eleştirdi. DeSantis, Fox News’e verdiği demeçte “Amacımız barış olmalı. ABD, kendi askerlerini bölgeye yollamamalı, Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde operasyon yapabileceği silahlarla F-16’lar ve uzun menzilli füzeler verilmemeli” dedi.

DeSantis ayrıca ABD’nin karşısında en büyük tehdit olduğunu söylediği Çin’in, Biden’ın Ukrayna politikası nedeniyle güçlü bir konuma geldiğini söyledi: “Bu politika nedeniyle Rusya, Çin’le fiili bir ittifaka girdi. Çin Rusya’ya karşı ambargoya katılmadığı için Rusya Çin ile ilişkilerini geliştirdi, Çin’e ucuz petrol satıyor.”

DeSantis ayrıca Rusya’da rejim değişikliği söyleminin tehlikeli olduğunu, Putin’den sonra göreve gelecek yeni bir liderin Putin’den daha radikal bir isim olacağını tahmin ettiğini söyledi.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER