Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Roketlerin düştüğü Karkamış'ta okullar bir hafta tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karkamış'a düzenlenen roketli saldırıdan dolayı bu hafta ilçedeki bütün okulların tatil edileceğini bildirdi.

Roketlerin düştüğü Karkamış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karkamış'a düzenlenen roketli saldırıdan dolayı bu hafta ilçedeki bütün okulların tatil edileceğini bildirdi.

Bakan Özer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile saldırının olduğu bölgede inceleme yaptı.

Daha sonra açıklama yapan Bakan Özer şöyle konuştu:

"Bir okula böyle bir terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. İçerde gördüğümüz öğrencilerimizin kitaplarını, defterlerini bırakıp sığınağa gitmeleri, saldırı esnasında okulu terk etmeleri bizi çok hüzünlendirdi. Nizip'ten gelen öğretmenimiz Ayşenur Alkan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Bir öğretmenimizi daha kaybettik. Hızlı bir şekilde toparlanacağız. Bugünkü değerlendirmemizde bu hafta Karkamış'ta bütün okulları tatil edeceğiz.

Aynı zamanda hem Bakanlık olarak hem Gaziantep'teki Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tüm öğretmenleriyle birlikte buradaki tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin özellikle ailelerin psikolojik destek, danışmanlıkla ilgili her türlü desteklerini sağlayacağız. Hızlı şekilde okullarımızı onaracağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti, aziz milletiyle birlikte bu tür saldırılara karşı dimdik ayakta duracak, birlik, beraberliğini çok daha güçlü hale getirecek, sadece bölgesinde değil tüm dünyaya bu aziz milletin neler yapabileceğini gösterecektir."

“Öğretmen odamızın camları kırıldı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da hayatını kaybettiği açıklanan Büşra Karataş’ın 5 aylık hamile olduğunu ve entübe edildiğini, bebeğinin yaşatılmaya çalışıldığını söyledi.  

Soylu, şöyle konuştu:

"Tek okula intikal etmedi, okulun hemen bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu ve oradan oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camları kırılması suretiyle maalesef bir öğretmen kardeşimiz, 22 yaşındaki Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ve yine mahallelerin içerisinde evlere isabet etmek suretiyle de saldırı devam etti. Bu terörist saldırı sonucunda da maalesef 5 yaşında bir çocuğumuz Hasan Karataş rahmeti rahmana kavuştu, şehit oldu.

Yine aynı evde, aynı yerde Büşra Karataş, o da 5 aylık gebeydi, maalesef o da karnından ağır bir yara aldı. İlk anda bir eks bilgisi, ölü bilgisi geldi fakat şu anda entübe ve dualarımız onunla birlikte. Çocuğuyla ilgili de ilk anda böyle bilgi geldi, onu da yaşatmaya çalışıyorlar. 5 aylık bebeği de sağlık görevlilerimiz o dakikadan itibaren yaşatmaya çalışıyorlar. O bebek de inşallah hayata tutunur, bütün duamız onlarla birlikte."

“Teyakkuz halindeyiz”

Tüm ilgililerle sahada olduklarını belirten Soylu, "Bu mesele sona erene kadar ve terör çevremizden tamamen temizlenene kadar mücadele edeceğiz, arkadaşlarımıza bir tek talimatımız var, teyakkuz halindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: rudaw.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER