Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rojava’da öğretmenlerin gözaltına alınması protesto edildi

Rojava’nın Amude kentinde öğretmenlerin Özerk Yönetim’e bağlı Asayiş tarafından gözaltına alınması öğrenciler tarafından protesto edildi.

Rojava’da öğretmenlerin gözaltına alınması protesto edildi

Dirbêsiyê ve Amude kentlerinde son birkaç gün içinde Asayiş güçleri tarafından çok sayıda öğretmen gözaltına alındı.

K24 muhabiri, Amude kentinde bir grup öğrencinin, Asayiş tarafından gözaltına alınan öğretmenlerin serbest bırakılması için protesto düzenlediklerini aktardı.

Dirbêsiyê ve Amude’de bazı öğretmenlerin ev ve özel kurumlarda Suriye rejiminin eğitim sistemine göre öğrencilere ders verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtiliyor.

K24’e konuşan bir öğrenci, “Özerk Yönetim Arapçadan rahatsızsa o zaman en başta özel kurumları yasaklasaydı. Şimdi sınavlar yaklaşıyor biz de eğitimimizi yarıladık. Ailelerimiz okumamız için eğitim ücretlerimizi yatırmışlar, şimdi de Özerk Yönetim yasaklıyor” dedi.

Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) de öğretmenlerin gözaltına alınmasına tepki göstermişti.

Öte yandan Rojava’da eğitim meselesi öğrenciler için ağır bir yük haline geldi.

Rojava’daki Özerk Yönetim’e bağlı Eğitim Kurulu'nun, bölgede Suriye rejiminin sistemiyle öğrencilere eğitim verilmesini kabul etmediği belirtiliyor.

Bazı bölgelerde Özerk Yönetim’in belirlediği şekilde eğitim sistemi yürütülüyor. Kamışlo ve Haseke’de rejimin eğitim sistemi öğrencilere veriliyor. Minbic ve Rakka’da ise UNESCO’nun belirlediği şekilde dersler verilmektedir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER