Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rize'deki 11 kurum, taş ocağı için Cengiz Holding'e destek verdi

Rize İşkencedere Vadisi'nde yapılmak istenen taş ocağı projesine kentteki 11 kurum destek verdi. Açıklamada deniz dolgusu için en uygun taşın İşkencedere'de olduğu belirtildi.

Rize

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'nde Cengiz Holding tarafından yapılması planlanan taş ocağına karşı bölge halkının direnişi sürerken Rize'de faaliyet gösteren 11 kurum, yapılmak istenen taş ocağı projesine destek verdiklerini açıkladı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ise, açıklamada imzası bulunan Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı'nın görüşünün kendilerini bağlamadığını ve İkizdere köylüsünün yanında olduklarını açıkladı.

'BENZER GRUPLARIN GEZİ'DE YAPTIKLARI HEPİMİZİN MALUMU'

Taş ocağı projesine karşı çıkan ve günlerdir bölgede nöbet tutan İkizdereliler için, "Yapılacak işin niteliğini hiç araştırmamış ya da yatırımlar mevzu olduğunda çevreci kesilmiş olan bu grupların amaçlarının doğa, çevre ve insan hakları olmadığını belirtmek isteriz. Benzer grupların ağacı bahane edip Gezi Parkı olaylarını başlattıkları ve çevreyi günlerce talan etmek sureti ile kalkışma içerisine girdikleri hepimizin malumudur" ifadeleri kullanıldı.

'İŞKENCEDERE'DEKİ TAŞIN EN UYGUN TAŞ OLDUĞU BİLİNEN BİR GERÇEKTİR'

Bölgenin coğrafi yapısı gereği arazilerin engebeli olması nedeniyle büyük yatırımlar için aranan düz araziyi bulmanın mümkün olmadığı söylenen açıklamada, "Bu nedenle deniz dolgusu kaçınılmaz olmaktadır. Lojistik merkezle ilgili de en yerinde karar deniz dolgusudur. Deniz dolgusu için de İkizdere İşkencedere'deki taşın en uygun taş olduğu bilinen bir gerçektir. Taşın çıkartılması esnasında doğaya verilecek olan tahribatın taş çıkartma işi bittikten sonra giderileceği ve çevrenin eski haline getireceği devletin en yetkili makamları tarafından taahhüt edilmiştir. Biz aşağıda imzası bulunan Rize ilinde faaliyet gösteren meslek örgütleri olarak çevreye verilecek tahribatın eski hale getirilmesi kaydıyla yatırımlara devam edilmesi yönündeki düşüncemizi kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" denildi.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI: RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞI HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ İŞLETİLECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, 11 kurumun yaptığı bildiride adı gecen ZMO Rize Şube Başkanlığı'nın görüşünün Oda'yı bağlamadığını belirtilerek, "İmza metni içeriğindeki haksız suçlamalar ve çirkin ithamlar kabul etmiyor, imzacı kuruluşları kara bir leke olarak tarihe not düşüyoruz. ZMO Rize Şube Başkanlığı hakkında gerekli disiplin sürecinin işletileceğinin bilinmesini istiyoruz. TMMOB
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi ve ZMO örgütleri doğası, yaşam alanı, yaşam hakkı için direnen Rize İkizdere köylüsünün yanındadır" dedi.

Açıklamada imzası bulunan kurumlar şöyle:

Rize Barosu Başkanlığı 

Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı

Rize Ticaret Borsası 

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 

Rize Muhasebeciler Odası Başkanlığı 

Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı 

Rize Kent Konseyi 

Rize Kent Gönüllüleri Konseyi

TÜMSİAD Rize Şubesi 

MÜSİAD Rize Şubesi 

53 Gazeteciler Derneği



Anahtar Kelimeler: ' kurum ocağı Cengiz Holding' destek verdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER