Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rif Hareketi yöneticisi Zefzafi Kazablanka´da açlık grevine başladı

Fas´ta Rif Hareketi yöneticilerinden tutuklu Nasır ez-Zefzafi, hapishane idaresinin sağlık dosyasını vermeyi kabul etmemesi yüzünden Kazablanka´da tutulduğu hapishanede süresiz açlık grevine başladı.

Rif Hareketi yöneticisi Zefzafi Kazablanka´da açlık grevine başladı

Fas´ta Rif Hareketi yöneticilerinden tutuklu Nasır ez-ZefzafiKazablanka´da tutulduğu hapishanede süresiz açlık grevine başladı.

Nasır´ın babası Ahmed Zefzafi sosyal medya hesabı Facebook üzerinden, Kazablanka´daki Ukkaşe Hapishanesi´nde kalan oğlundan aldığı mektubun içeriğini paylaştı.

"Oğlum mektubunda ´Özgürlük hakkıma inanıyorum. Bu nedenle böyle bir savaşa girerek süresiz açlık grevine başladım´ diyor." ifadelerini kullanan baba Zefzafi, Nasır´ın greve girmesinin bir diğer nedeninin, hapishane idaresinin sağlık dosyasını vermeyi kabul etmemesi olduğunu aktardı.

Zefzafi´nin ailesi ocak ayında, hapishaneler idaresine Nasır´ın sağlık dosyasını ve özellikle beyin kanaması geçirdiğini gizlediği yönünde suçlamalarda bulunmuş, hapishane idaresi ise bu ithamları yalanlamıştı.

Nasır´ın babası Ahmed, oğlunun açlık grevine başladığını belirttiği mektuba nasıl ulaştığına ilişkin bilgi vermedi. Hapishane idaresi de konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Haberin devamı...

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER