Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Richard Falk: Türkiye-İsrail ilişkileri devam ediyor fakat siyasi bir gerginlik de var

California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Richard Falk, İsrail´in bölgesinde güçlenen ülkeleri zayıflatmak istediğini belirterek,"Bu yüzden doğal rakibi olarak gördüğü Türkiye karşıtlarıyla iş birliğine gidecektir." dedi.

Richard Falk: Türkiye-İsrail ilişkileri devam ediyor fakat siyasi bir gerginlik de var

California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Richard Falk, son zamanlarda başta Kudüs olmak üzere Filistinliler üzerinde artan polis şiddetini, Türkiye-İsrail ilişkilerini değerlendirdi.

Yolsuzluk soruşturmalarıyla başı dertte olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun, 9 Nisan´da yapılacak erken seçim öncesi oy telaşına düştüğünü belirten Prof. Dr. Falk, "Gerek Netanyahu gerek muhalif lider Benny Gantz seçmenlere, Filistin konusunda ne kadar sert ve kararlı olduklarını göstererek politik olarak kendilerine avantaj sağlamaya çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

"Türkiye karşıtı koalisyonla iş birliğine gidecek"

Prof. Dr. Richard Falk, İsrail´in bölgesinde güçlenen ülkeleri zayıflatmak istediğini vurgulayarak, "Bu yüzden doğal rakibi olarak gördüğü Türkiye karşıtlarıyla iş birliğine gidecektir." değerlendirmesini yaptı.

ABD´deki bazı siyonist düşünce kuruluşlarının, Gatestone veya Middle East Forum gibi internet sitelerinin Türkiye için "diktatörlük" ifadelerini kullandıklarına dikkati çeken Falk, "Mısır veya Sisi için ise tek bir kelime dahi etmezler. Bu yüzden şu çok açıktır ki İsrail ve siyonizm gibi politik güçler, Türkiye´yi kendilerinin doğal rakibi olarak görüyorlar." ifadelerini kullandı.

Yazının devamını okumak için..



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER