Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

REJİM, MİLİSLERİ STRATEJİK KAVŞAĞA GÖNDERMİŞ

Esad´ın Afrin´e gönderdiği milislerin sadece propaganda peşinde olmadıkları ortaya çıktı. KARAR´ın edindiği bilgilere göre, milisler kuzeydoğudaki kritik kavşak olan Kafr Jana köyünde toplandı. YPG ile Afrin yolunu kesmeyi hedefleyen milislerden 40´ı öldü

REJİM, MİLİSLERİ STRATEJİK KAVŞAĞA GÖNDERMİŞ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, terör örgütü YPG/PKK´ya destek vermek için rejim milislerini Afrin´i gönderdiğini itiraf etti. Ancak Afrin´e giden milislerin yalnızca propaganda amaçlı ve plansız hareket etmediği ortaya çıktı. KARAR´ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre milisler Afrin´in kuzeydoğusunda stratejik öneme sahip Kafr Jana köyünde toplandı. Bu köyün seçilmesinin nedeni Afrin´e giden yolda önemli bir kavşak olması olarak gösteriliyor. Üçlü kıskaçla Azez bölgesinden ilerleyen TSK ve ÖSO güçleri Bafelyun Dağı bölgesini ele geçirdikten sonra Kafr Jana köyünün olduğu bölgeye doğru ilerliyor. Milislerin terör örgütüyle birlikte bu kavşağı kapatarak Afrin´e ilerleyen kara birliklerini engelleme planı yaptığı ifade ediliyor. Rejim milislerinin YPG işbirliği halinde hareket ettiği tespiti üzerine TSK, bölgedeki terör hedeflerini bir süredir yoğun ateş altında aldı. Bu bölgede 40´a yakın milisin öldürüldüğü gelen bilgiler arasındaydı. Bu güçlerin daha önce Rusların karargah olarak kullandığı binada vuruldukları kaydedildi. Milis güçleri YPG/PKK´yı desteklemek için geçen ay önce yaklaşık 50 araçlık konvoyla Afrin´e gitmeye çalışmıştı. TSK´nın topçu atışlarıyla ilk iki girişim başlamadan bitmişti. Milisler daha sonra dağınık şekilde Afrin´e sızmaya başlamıştı.

ESAD: AFRİN´E GİTMEMİZ DOĞAL

Suriye Devlet Başkanı Esad, milislerin Afrin´e gelişlerinin ?doğal´ olduğunu söyledi. Esad ?Dışarıdan saldırı söz konusuysa, Suriye ordusunun diğer yerlerde teröristlerle savaşırken toplumun çeşitli kesimlerinin birleşmesi normal bir durum? diye konuştu. Doğu Guta hakkında da şu iddiada bulundu: ?Kimyasal silah konusu, Batı´nın yalanlar sözlüğündeki terimlerden biri oldu. Bu, Suriye ordusuna hava saldırısı düzenlemek için kullanılan bir şantaj malzemesinden başka bir şey değil.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER